Реклама / Ads
2| 8380 |05.01.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Редки снимки на Кастро се появиха в интернет

.
Даниел Ортега и Фидел Кастро с половинките си Източник: Cubadebate.cu
Серия нови снимки на лидера на кубинската революция Фидел Кастро се появиха в интернет. Снимките са направени по време на последните посещения на президента на Никарагуа - Даниел Ортега в Куба.
 

Това, което е интересно обаче, че на някои от тях бившия кубински президент е придружаван от Далия Сото дел Вале, с която живее от 1960г. На снимките са и Ортега със съпругата си Росарио Мурильо. Те са публикувани на интернет сайта на никарагуанския президент www.elpueblopresidente.com. Официалният кубински сайт Cubadebate.cu също публикува снимки от тези срещи на Ортега с Кастро, без обаче да се споменава името на жената, която е до Кастро през всичките тези години и която му е родила 5 сина. Фидел Кастро винаги е бил много дискретен по отношение на личния си живот и снимките, на които е с Далия Сото дел Вале, са голямо изключение.

На снимките Кастро оживено говори с Ортега и съпровождащите го лица. В някои от тях се виждат и сегашния лидер на страната Раул Кастро и на външният министър на страната Бруно Родригес.

Същевременно 83 - годишния кубински лидер публикува поредната си статия в местния печат в рубриката си „Размисли". Вчера Кастро публикува поредните си размисли по повод 51-а годишнина от Кубинската революция под заглавие „ Светът половин век по - късно". В нея Кастро отново критикува Съединените щати и развитите страни по повод изказванията им на климатичната среща в Копенхаген и заявява, че инициативата на Съединените щати цели „да раздели" страните от третия свят.



Фидел Кастро и Даниел Ортега в компанията на любимите си жени

Американският президент Барак Обама произнесе в Копенхаген "празна, демагогска и пълна с оправдания", смята Кастро. „Създава се впечатление, че лидерите на богатите страни обсъждат кой последен ще изчезне от лицето на земята на фона на заплахите за околната среда. На политиците им остава все по-малко време за размисъл", пише кубинският лидер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6242 |05.01.2010 Борис Стругацки: Джеймс Камерън е плагиат . 11| 5537 |04.01.2010 Вежди Рашидов с принос към инстУтуциите . 8| 6217 |04.01.2010 Оспорват съществуването на G-точката . 6| 7265 |03.01.2010 Сандра Бълок би по доходност кинозвездите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads