Реклама / Ads
1| 6811 |23.06.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Рим, Лас Вегас и Рино любими места за сватбено пътешествие

.
Все повече нашенци младоженци избират за медения си месец пътешествията в чужбина - традицията, поставена от англичаните преди 200 години. Влюбените предпочитат за сватбените си пътувания европейските столици Рим и Париж, където вече много от хотелите посрещат младите брачни двойки със специален ритуал, пише Actualno.com.
 

В Рим близо до Колизеума дори е построен специален хотел за младоженци. Средиземноморските круизи също са привлекателна дестинация за младите двойки, коментират от туристическите агенции. Най-предпочитаният маршрут е Генуа - Марсилия - Барселона. По-малко са любителите на африканското крайбрежие. Доста влюбени пък се радват на щастието си на круизи по гръцките острови.

Разширява се културата на пътуване на младоженците и те се насочват към екзотични дестинации. Повишено е търсенето на дестинации като Тайланд и остров Бали. Българските младоженци предпочитали почивка, съчетана с ежедневни екскурзии в района. Най-харчени са почивките на цена от 600 до 1 000 евро, твърди Иванова.

Туроператорите установили, че най-често младите се женят през пролетта, затова интересът към екзотични пътешествия през този сезон е най-голям. Само единици засега си позволяват разходка до остров Мадагаскар, като сватби се правят на самия кораб, твърдят от туристическите агенции. Много малко са новобрачните двойки от България, посещаващи сватбената столица на света Лас Вегас и близкия американски град Рино, където посрещането на младоженци се е превърнало в процъфтяващ бизнес. В Рино можеш да се ожениш за половин час с най-екстравагантния сватбен ритуал в света.

Конски впряг, лимузина или спортен автомобил посреща двойката още на летището. На специална церемония съюзът се сключва "за вечни времена" с любовни брави. В Рино е възможно да сключиш брак по време на скок с парашут, летене с балон, или каквато си помислиш екстремна прищявка.

Красивият брак в Невада обаче е все още блян за масовия български младоженец, макар че според туроператорите за голяма част от ритуалите чужденците са освободени от такса. През последните две години ВИП пътуванията намаляха. Кризата се е отразила на пътуванията дотолкова, че търсенето е ориентирано към по-евтини екзотични дестинации. В много случаи младите хора предпочитат да организират сами пътешествията си, ползват екскурзовод само при разглеждане на забележителности.

Самостоятелно обаче те не винаги се справят и понякога превръщат медения си месец от най-прекрасния в най-кошмарен период, предупреждават от туристическите агенции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 14040 |22.06.2010 Rammstein загряват в чалга клуб, Дянков бистри бюджета с Manowar . 4| 9735 |21.06.2010 Демографски взрив затрива света до 100 години . 3| 14476 |21.06.2010 Жрици на любовта предлагат "вувузела" край Пазарджик . 1| 19880 |21.06.2010 Пъпът на света или "малката вагина" на страстта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads