Реклама / Ads
6| 10128 |18.11.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Сашка възпя премиер в парче на немски

.
Сашка Васева
След като посвети песен на Нешка Робева и се отказа да я съди, сега фолк певицата Сашка Васева пристъпи към осъществяване на нова идея. Дупнишката Мадона възпя най-популярния български политик – Бойко Борисов.
 

Песента е на немски с швейцарско наречие* с многозначителното заглавие “Happy Birthday, мистър премиер”, обясни Васева пред “Всеки ден”. И призна, че е римейк на нейно парче на немски. На въпрос дали не се притеснява, че хората няма да я разберат, безпределно откровена както винаги, тя отговори честно: “И аз не знам какво точно се пее”.

Въпреки че рождения ден на премиера бе през месец юни, в новия си хит Сашка пее “Happy Birthday, мистър премиер“. Според прессъобщението на нейния PR г-жа Васева не търси препратка към Мерилин Монро и Джон Кенеди, а просто проявява творчески усет. Въпреки това в интервю за “Всеки ден” фолк певицата призна, че има препратка, “щрих” към Мерилин, но в никакъв случай тя не се сравнява с нея. Тя е мой идол, но е недостижима, каза Васева, но пък добави, че и тя като Монро обича да си слага червено червило. Според нея Борисов е обичан от народа и е станал легенда приживе. Тя добави, че му е посветила песен от патриотични чувства.

Премиерът присъства и в клипа към песента - с генералската униформа, която му отива много, според допитване на самата Сашка до нейните колежки. Дупнишката Мадона обаче обяви, че не е поискала разрешение от Борисов да ползва негови снимки в клипа си и ако той се разсърди за това, тя ще цензурира клипа.

“Поздравявам Сашка за тази песен. Всеки творец има право да изразява себе си, както намери за добре. Може би Мерилин Монро е била толкова екстравагантна през 20 век, колкото е Сашка Васева през 21 век. Оценявам положително всеки творец, който провокира, а тя провокира. Аз съм с прекрасни чувства към Сашка, въпреки че медиите продължават да спекулират, че между нас има голям скандал”, заяви пред “Всеки ден” светският хроникьор Мондьо. Такъв няма, ние просто не можахме да си паснем като хора, допълни той.

Сашка ни изпрати текста на припева:

Tanzen miteinander - himmlisch ist die Nacht/x6/
Happy burthday Мistar Premier/2x/
Frohe Lippen aufs Gesicht /2x/
Tanzen miteinander - himmlisch ist die Nacht /x6/

Сашка Васева вече има опит с швейцарския. Преди време тя обясни, че е изпяла класиката в жанра “Камъните падат” на швейцарски. После се поправи, че било на немски, но с швейцарско наречие. И обясни творческия си порив така: “Беше интересно. Немският и нашият кючек не се връзват. Но аз обичам противоречието между форма и съдържание. По същия начин изненадвам хората”.

Сашка не е първата фолк певица, която възпя Бойко Борисов. Преди нея това сториха кръчмарските изпълнители Биляна и “Готин бенд” с хитовото парче “Въх рамо, рамо”, в което се казва: “Бат’ Бойко, дай газ, изгрял е твоят звезден час! Бой до дупка, глей само, леле, как трепкат на „Позитано”.

После примерът им бе последван от триото Екстра Нина, Никол и рапъра Нагона. В песента се отправят доста провокативни реплики към настоящия премиер на България. Започва с диалога: “Пак сънувах луда страст, Бате Бойко между нас. Леле, знаеш ли Никол, как си го представям гол” и продължава с победоносното признание: “Бате Бойко, 100 % ще разтърсим парламента. Секси символ господаря, на жените в България”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5414 |11.11.2009 Английският премиер се извини за гаф с писмо до майката на убит войник . 24| 26903 |18.09.2009 Диана сдъвка Сашка в "Челюсти" . 5| 8053 |17.09.2009 Мон Дьо няма да дава съвети на Сашка Васева . 2| 5810 |12.09.2009 Сашка възпя Нешка в рими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads