Реклама / Ads
8| 7902 |29.04.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Школото на Станишев чукна 60 с концерт в Зала 1

.
35 СОУ „Добри Войников”,известно в социалистическото минало като школото на властта ще отбележи своята 60-годишнина от основаването си.
 

В него са се научили да сричат и пишат без грешки настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова, министрите на външните работи и на образованието - Николай Младенов и Сергей Игнатов. Но безспорната гордост на училището е бившият премиер Сергей Станишев, който е и настоящ лидер на най-голямата опозиционна партия в страната. В зала 1 на НДК с двучасов концерт на 4-ти май бивши и настоящи възпитаници ще се поздравят за светлия юбилей.

В школото в момента тече трескава подготовка за празника, установи репортер на Frognews.bg. Всички учители са мобилизирани и обикалят коридорите с вече готовия сценарий на тържеството. Преподавател сподели пред Frognews.bg, че са изпратени покани до гостите, сред които бившият премиер Сергей Станишев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на образованието Сергей Игнатов, внучката на бившия първи Тодор Живков – Евгения Живкова, актьорът Юлиан Вергов, журналистът Георги Коритарова, рапърът Спенс и сноубордистката Александра Жекова – всичките възпитаници на 35 СОУ.

От ръководството се надяват всички ВИП-гости, които са чули за пръв път в живота си учебния звънец в кв. „Лозенец” да уважат поканата. Най-големи съмнения имало за експремиера Сергей Станишев, който на следващия ден - 5-ти май, е рожденик, а преди това щял да бъде изморен от Първомайската манифестация. В НДК със сигурност обаче щяла да дойде г-жа Йорданка Фандъкова, която била сред отличниците на випуска си. В учителската стая пък се шушука, че част от парите за ангажирането на зала 1 в НДК били от спонсорството на БСП и ГЕРБ, което е нормална практика. За скъпите гости учениците на свой ред подготвят музикална програма с песни на трите езика, които се изучават – английски, немски и руски.

По случай 60-годишнината на училището пенсионирани преподаватели дали идеята да се направи специален кът със снимки на известните ученици и на техните учители. Един от педагозите, който научил Станишев да чете и да пише, предложил ръководството да закачи портрет на бившия министър-председател. Това разпалило спорове сред родители и учители, тъй като училището си има патрон и това щяло да се приеме като политизиране на школото. Други пък се сдърпали относно това, къде да се сложи портрета на светлата за гимназията личност. Лобито на ГЕРБ веднага скочило с контра предложение, защо по тази логика да не бъде закачен портрет на Йорданка фандъкова, като първата жена кмет на София. В крайна сметка всички идеи били отхвърлени от директорката Анна Калчева, която набързо потушила политическите страсти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6671 |06.02.2010 Станишев стана фен на президента във Facebook . 3| 5601 |15.01.2010 Турци чукнаха 90 г. брак . 19| 12756 |10.12.2009 Станишев чакал бебе от любовницата си? . 2| 5678 |29.10.2009 Патриархът чукна 95 години, гони век

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads