Реклама / Ads
2| 9035 |27.10.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Щастливо женен - само с по-умна жена

.
Мъже, забравете вечерите на свещи, романтичните уикенди далеч от дома и безкрайните комплименти, за да бъдете щастливо женени. Ако искате да сполучите в брака, просто си вземете по-умна жена, с добро образование и най-малко пет години по-млада от вас. Това показва проучване, публикувано във в. “European Journal of Operational Research”.
 

Учени са си направили труда да разработят доста неромантична формула, за да предскажат доколко двама души си пасват. Тя е създадена възоснова на тяхната възраст, образование и предишни връзки.

Специалистите анализирали беседи с над 1500 двойки, които били женени или имали сериозна връзка. Пет години по-късно те се свързали с 1000 от тях, за да разберат кои все още са заедно. По този начин те успели да определят факторите, способстващи за мечтания брак и тези, които унищожават връзката.

Беседите и статистиката, която направили учените показали, че доброто образование увеличава шансовете за запазване на брака, “ докато смъртта ни раздели”. Особено светло е бъдещето на тези двойки, при които жената е по-образована от мъжа.

Ако мъжът е по-голям от жената с пет и повече години и не се е развеждал преди това също са гаранция за дълъг и щастлив брак. Изследователите открили, че ако жената е с пет или повече години по-голяма от съпруга си, има три пъти по-голяма вероятност да разтрогнат семействата си, в сравнение с бракове, в които и двамата партньори са на една възраст.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11961 |08.07.2009 Женени щастливо – не и на 18 . 1| 11896 |15.06.2009 Жененият мъж живее по-дълго от неженения, но... има по-голямо желание да умре . 22| 24324 |15.10.2008 Поли Карастоянова разбива жълтия самолет на "Врабча" с крясъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads