Реклама / Ads
1| 5923 |05.05.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Станишев празнува ЧРД прероден от Маркс и Буда

.
380 млн. будисти, в позата на разцъфнал лотос отбелязват днес по цялата планета 26 века от раждането на великия бог Буда.
 

В немския град Трир пък всички жители се включват в състезание за най-бързо четене на глас на библията на политикономията „Капитала”. Така съгражданите на бащата на „принадената стойност”, Първия интернационал и „Комунистическия манифест” почитат на открито 192-годишнина от рождението на Карл Маркс.

Преди една година на днешния ден в България валяха хиляди честитки, букети с цветя, телефонни обаждания и щедри подаръци към бившия премиер Сергей Станишев. Днес лидерът на БСП е позабравен от ухажорите си. Той ще посрещне рождения си ден в усамотение. Нерадостни мисли са обзели сърцето му, защото след почивните дни се очаква прокуратурата да му повдигне официално обвинение. На „Позитано” 20 също го грозят предателства, а Станишев се страхувал даже торта да занесе там, за да не му я отмъкнат младите вълци на Кирил Добрев. Но въпреки неволите, съседи на политика довериха, че рано тази сутрин чули и уж видяли верните му приятели Азер Меликов, Росен Карадимов, Кристиян Вигенин и Петко Сертов да го поздравяват с утринна серенада. Пред тузарския апартамент на Станишев в боянския комплекс „Магнолия” се носела песента „Ален мак самотен нейде, в зелена нива е разцъфнал...”

Със сто топовни салюта в цялата страна родната армия ще репетира за празника си Гергьовден, но и ще поздрави за ЧРД бившия си министър и настоящ първи дипломат на България Николай Младенов.

В Родопите пък от ранни зори бият църковни камбани, напомняйки за раждането на кръстителя на планината отец Боян Саръев.

За ЧРД днес черпи и известният икономист и лидер на Гражданско сдружение „Глас”, проф. Димитър Иванов. Той долетя специално за празника си от Лондон, за да събере верните си приятели в България на чаша старо уиски и кратка сказка за вредите от управлението на Тройната коалиция, и подводния камък „Дянков” в правителството на ГЕРБ.

Сред знатните рожденици на днешния ден е и Васил Василев. Но това не е нито Зуека, нито малкия полицай с дългите пури, а топ политическият репортер на Frognews.bg. Той познава дебрите на парламента и тайните на всички политици.

Frognews.bg
казва честито и наздраве на всички рожденици, на приятелите и почитателите им, които тачат светлата дата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6400 |04.05.2010 Роман Василев празнува рожден ден . 8| 7893 |29.04.2010 Школото на Станишев чукна 60 с концерт в Зала 1 . 11| 6671 |06.02.2010 Станишев стана фен на президента във Facebook . 19| 12755 |10.12.2009 Станишев чакал бебе от любовницата си?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads