Реклама / Ads
1| 8710 |16.12.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Статуетката, с която удариха Берлускони е най-търсен сувенир в Италия

.
Всички искат да си купят миниатюрата, разбила носа на Берлускони
Най-търсеният сувенир в Италия е миниатюратана на миланската катедрала, с която бе улучен в лицето италианския премиер - Силвио Берлускони.
 

До този момент миниатюрата на миланската катедрала бе само един от многото сувенири, които се продаваха по сергиите около централната пиаца на Милано и при това не един от най-търсените. След атентата срещу Силвио Берлускони в неделя, когато той беше улучен в лицето с подобна миниатюта, този сувенир се превърна в най-търсеният и най -сниманият - вече са изкупени всички екземпляри.

Точно от една от тези сергии (въпреки че никой от продавачите не си спомня нападателя) в близост до катедралата, 43-годишният Масимо Тарталя е закупил репродукцията, с която след това нападна италианския министър председател, изкърти му два зъба и му счупи носа. Сувенирът се продава на всякъде в Милано и е с размери на основата 10 на 7 см. и височина 9 см. Материалът, от който е изработен е смола и гипс, който го прави много тежък. С многото си кули и ръбове тази миниатюра със сигурност е можела да убие Берлускони, ако тя бе попаднала само с няколко сантиметра по-нагоре в лицето и бе хвърлена с по-голяма сила. Атентаторът е бил само на метър растояние от премиера и се е прицелил няколко пъти преди да хвърли статуетката.

В момента големи критики около този инцидент търпи цялата охраната на Берлускони, която в момента на нападението е била с гръб към насъбралата се публика.




Цената на статуетка е 6 евро, но след инцидента в неделя находчивите търговци я вдигнаха и тя вече се продава по 8, 11 и 12 евро. Сувенирът вече може да се намери и в интернет, където се появи и тематична фен група “Направете сувенирите на миланската катедрала по-тежки!” Статуетката може да се намери и по будките, където освен вестници се продават и сувенири от северната столица на Италия.

В резултат на нападението, рейтингът на Силвио Берлускони скочи с цели 3% и в момента е 53%. С 2% се е покачил и рейтингът на неговото правителството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6167 |11.12.2009 Борисов изпревари Берлускони в класация на "Ла Трибюн" . 1| 5402 |05.12.2009 Блогъри искат оставката на Берлускони . 0| 5813 |12.10.2009 Берлускони в спасителна акция за Акуила . 1| 9822 |08.11.2008 Берлускони жени дъщеря си Марина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads