Реклама / Ads
5| 7841 |04.09.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Вещерски събор търси духa на Милошевич

.
Първият световен конгрес на вещиците се открива днес в Сърбия, в градчето Велико Градище на Сребърното езеро. Организаторите вярват, че освен вещици, на сеанса ще гостуват и духовете на известни личности.
 

Най-очакваните са духовете на четническия войвода Дража Михайлович и на Слободан Милошевич. Дали тези знаменити духове ще се появят, ще се разбере тепърва. По-важното, обаче е, че кладата, на която ще бъдат запалени вещиците е готова вече.

Преди време в Сърбия бе въведен закон, който забранява появата на гадателите и врачките по от сръбските телевизионни екрани, затова този конгрес е шанс за вещиците да покажат какво могат. Едва ли на подобно сборище някой би се учудил, че сред посетителите има и такива, които вярват, че могат да срещнат духът на Милошевич.

Frognews.bg
припомня, че на вещерския конгрес има и българскo участие, както и добри и лоши духове, пророци, чародейци и вещици от Сърбия, Македония, Румъния, Украйна и Русия. Всички те ще демонстрират уменията си да приготвят чародейни отвари за любов и не само. В голям казан ще бъде приготвен специален вещерски коктейл, който е безплатен и ще може да се пробва от всички посетители на сборището.

Идеята на Световния конгрес на вещиците (World Witch Congress) е чрез един забавен и привлекателен начин да се възстанови времето на вещиците - техният дух и магии, убедени са организаторите.

Вещиците имат доста дълга и любопитна история – в древността първо били уважавани, а по-късно преследвани от Църквата. Образът на вещицата е най-често женска фигура, притежаваща магически сили. В периода на късното средновековие в Западна Европа е свързвана с Дявола. Названието вещица е събирателно за много народни вярвания от различни епохи като например Инкантата (Омагьосваща), Бакулария (Яздеща метла), Херберия (Билкарка), Стрикс (Кукумявка) и други.

В Средновековието за вещици са били смятани жени, които можели да приготвят лекове, да пишат и да четат. С течение на времето обаче думата вещица се натоварва с различни магически и демонични значения. Под влияние на църквата вещиците започват да се възприемат като жени, които са в съюз с Дявола и разполагат със сили, чрез които могат да причиняват вреда и злополучие.

Във времето на лов на вещици названието вещица се използва за жени или мъже, които биват преследвани от църквата по различни причини. На вещиците са приписвани следните ритуали и престъпления: съюз с Дявола; интимни отношения с Дявола (вещиците се възприемат като булки на Дявола), вредящи магии (върху хора, животни, растения, стихии),участие във вещерски събор, който се нарича Сабат и се счита за редовна тайна среща на вещици с Дявола, която има характера на празник и винаги се провежда през нощта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6551 |03.09.2009 Шотландско семейство на съд заради BG апаши . 1| 8670 |03.09.2009 Мадона припаднала в София . 0| 6191 |01.09.2009 Жени - шпионки дебнат отвсякъде . 1| 6608 |31.08.2009 Щурците, Кен Хенсли и Сънрайз на една сцена в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads