Реклама / Ads
23| 25265 |13.12.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

"Високи токчета" сгромолясаха пепеляшка от Шумен

.
Юлияна Дончева се въплъти във всестранно развита личност – от продавачка на банички, миска, манекенка, журналистка, депутатка, певица, кандидат за кмет и какво ли още не
 
Венета Райкова се кандидатира за депутат от БСП,  миската Антония Първанова - за кмет на София, а Албена Вулева - за омбудсман. Ако подобна новина се появи в „сериозната преса” или пък бъде анонсирана с тържествен тон от Ани Салич в централната емисия, обществеността ще бъде, ако не шокирана, то най-малкото силно обезпокоена за бъдещето на тази страна. Ако пък случайно някоя от тези кандидатури се материализира в реално назначение, то социолози, политолози, антрополози и прочие гадатели вкупом ще се втурнат да обясняват феномена с чалгаризацията и всеобщото опростачване в българската държава, в която, след като Христо Стоичков е титулуван като доктор хонорис кауза, няма проблем и манекенки, и водещи на булевардни ток шоута да заемат висши държавни постове.

Необяснимо защо обаче шеметната кариера на Юлияна Дончева (всъщност Дончева й е бащиното име, фамилното е Петкова) в годините никак не произведе подобна реакция у драгите зрители и нито един социолог не й посвети минута ефирно време анализ Към днешна дата екс царската депутатка безспорно има много по-изтънчен вид и значително по-рафинирани маниери, отколкото виещата се около питон Черна Златка. Но и това не я спаси от погрома с мъртвороденото шоу „Високи токчета”, което bТВ свали от програмата си преди първото му излъчване. 

Допреди 10 години,  по-точно до 5 юли 2001 г., когато по един или друг начин напористата Дончева влезе в Народно събрание от групата на НДСВ, нейната биография по нищо не се отличава от тази на някоя от пълчищата звезди и комети, които бълват на конвейер всевъзможни конкурси или треторазредни тв предавания. В интернет далечното минало на 46-годишната шуменка е представено по пепеляшкински - как в бедната зора на демокрацията тя чистила залите в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където следвала геодезия, картография, фотограметрия, как била принудена да
продава банички в родния Шумен и други  милозливи сюжети.

Оттук хроникьори и интервюиращи скачат директно на италианския й период и потъналия й в документален мрак престой в италианската телевизия RAI-2 , който тя гордо размахва при завръщането си в България. Никой и дума не обелва за нейните ВИП-изяви, подобни на еротичните шоута на Златките, които са останали в аналите на легендарния клуб „Ялта”. Бивши бармани и до днес си спомнят как Дончева се усуквала на високопоставената си клиентела, докато най-накрая не се сдобива със собствено предаване в БНТ. Първоначално тя става водеща на "Звезди в ефира” и “Стил”, а по-късно стартира свое собсвено предаване -"Стилисимо".

2001 година е преломна за Юлияна хем става Мисис България, хем депутат от 800-дневното "оправящо" България движение на Царя. Тя е и в парламентарната група, и в Комисията по медиите, и в Комисията по въпросите на гражданското общество, и в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Въпреки това политическите й прояви се изчерпват с обаятелното й присъствие на коктейли и чувствително подобряване на парламентарната естетика отвътре. От 2003 г. става дори зам.-председател на ПГ на НДСВ. При разкола в партията през 2004 г. амбициозната шуменка се прехвърля в редовете на „Новото време” и става неин зам.-председател.

През 2004-2005 г.,  с внушителния си бекграунд в областта на лайфстайла, е внедрена в Kомисията по външна политика, отбрана и сигурност, както и в Комисията по европейска интеграция. Междувременно Юлияна си направи свой собствен бутик, а скоро и непричом дебютира като певица в дует с Весела Нейнски повече известна с връзката си с латиноамериканския копнеж на всички домакини през 90-те Освалдо Риос, отколкото с оперните си достижения. Наред с всичките й извънкласни занимания, Дончева е зам.-председател на партия „Новото време”, която на изборите през октомври тази година дори я издигна за кандидат-кмет на Велико Търново. Това не е първият й опит за пробив в местната власт - през 2007 г. мис „Звезди в ефира” се пробва и за кмет на София.

Докато беше омъжена за собственика на “Секюрити холдинг” Горан Петков и градеше кариера като манекенка, телевизионерка и депутатка, светската мълва й приписваше връзка с един от най-богатите българи - оръжейния и футболен бос Николай Гигов. Депутатката има обща фирма с дъщеря му Ели Гигова (провалилата се водеща от сутрешния блок на Нова тв). Близостта им е вън от съмнение, след като техни снимки от Лазурния бряг на Френската Ривера обходиха всички вестници.
През 2010 г., докато се подвизаваше като ко водеща в „Неделя със” заедно с Димитър Цонев, 46-годишната красавица с мултипрофесионална биография скъса семейните окови с Бойко-Борисовия съученик Горан  и застана пред олтара с шампиона по свободни боеве Станислав Недков-Стъки. Мъжът, заради когото заряза дома си след 20 години брак и сина си Йоан-Дако, е 16 години по-млад от нея.

Извън спортните му достижения, той е замесен в десетки скандали, които изплуваха около кандидатурата на Юлияна за кмет на Велико Търново. Първият българин с победа в UFC, който вкара страната ни в картата на световния ММА, е познат в региона не само като един от най-добрите бойци в света, но и като човек с присъда за изнудване и рекет. През 2003 г. антимафиотите арестуват Стъкито с първия транш от рекета на горнооряховска търговка - 500 белязани лева. В автомобила му са открити брадва, белезници, метален бокс, бухалка, празни бланки за записи на заповед, както и разпечатки от вътрешната информационна система на МВР с лични данни на бизнесмени По същото време в старата столица вече върви и разследване за рекет на тогавашния приятел на фолк звездата Вероника. Цели 3 месеца гаджето на певицата Недялко Недялков бил тероризиран със заплахи по телефона, бит и тормозен заради дълг от 2000 лв.

Тогава фолкфурията осъмна пред жилището си с отрязаната глава на кучето си. Юлияниният Стъки и съучастникът му се признават за виновни и за двете престъпления. Станислав Недков получава 4 месеца затвор, а Спартак Игнатов – три. Преди година името на Стъки бе забъркано и в сканадал с изнудване на собственици на каравани на плажа край Черноморец. Преди няма и 2 месеца пък бе разпитван в полицията по жалба на кметицата на търновското село Пчелище, която твърдеше, че я заплашвал, защото се кандидатирала отново за поста, издигната от партия ГЕРБ. Тогава той целуна Библията в Барековия ефир, кълнейки се, че подобен случай не е имало. Извън семейните обязаности партийните също не прощават на Юлияна Дончева. Кандидатурата й за кмет на Велико Търново повдигна въпроса за кандидат-общинския съветник в листата на „Новото време” Любен Велчев, който бе спряган за човека на Иво Карамански в старата столица.

По данни на „Торнадо” той е получил  над 7 млн. лв. от общината по договори за поддръжка на зелени площи, охрана на общински мероприятия и др. Тази сума обаче е само около 4% от общата стойност на обществените поръчки на общината, които възлизат на 180 млн. лв. Местният охранител имал още мераци, които смятал да реализира в следващите години, затова и финансирал предизборната кампания на Юлияна Дончева. За жалост на нейното обкръжение схемата не проработи както в настоящата, така и в старопрестолната ни столица. Усещането за празнота от присъствието й можеше да се "компенсира" поне с дамското шоу „Високи токчета”, но то се оказа мъртвородено и попари розовите сънища на Пепеляшка.

Севдалина Спасова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 17165 |13.12.2011 След Мануела и Маги Малеева се развежда . 20| 8236 |09.12.2011 Алисия щяла да "скубе" Божинов до дупка . 33| 12204 |07.12.2011 В. Божков и Ст. Софиянски се сватосвали вече и официално . 5| 6314 |07.12.2011 Васко Кеца с 20 бона хонорар за Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads