Реклама / Ads
0| 7704 |29.07.2017 ФРОГ МЮЗИК

15-годишен пианист свири на улицата във Варна, за да събере пари за конкурс

.
Тонислав Троев
15-годишният Тонислав Троев от Шумен свири класическа музика на улицата във Варна, за да си осигури финансови средства за участието в конкурси и фестивали.
 

Родителите на младия музикант са учители. Издържат се със заплатата на майка му, баща му е безработен.

 

Момчето за първи път докосва клавишите на 6 години. Липсата на пари неведнъж го отделя от музиката, но никога не сломява любовта му към нея. „Свирим така по алеите. Трябва по някакъв начин. Иначе ако си стоя вкъщи пък нищо няма да се случи”, казва Тонислав Троев пред bTV.

 

„Oрганизирането на един концерт е нещо много трудно. А тук не се налага да се извършват някакви по-специални дейности”, казва бащата на младия пианист Светослав Троев.

 

Момчето признава, че е щастливо. За него всеки ден е концерт и не се срамува от мястото, където може да покаже таланта си, дори напротив.

 

„Няма по-голяма сцена от една алея, където се разхождат хората и могат да споделят с теб своите чувства, своето мнение относно музиката, която свириш. По този начин, по който аз представям своето творчество, аз показвам на всички тези хора, които са около мен, моя стил, моя начин да изразявам себе си. И смятам, че това е един абсолютно правилен начин”, категоричен е Тонислав.

 

Тони, в чийто репертоар има близо 500 произведения, свири на улицата през цялото минало лято и събира средства да се яви на 11 конкурса. Резултатът не изненадва тези, които са имали щастието да го чуят поне веднъж.

 

„Имам 11 призови награди благодарение именно на тези средства, които ние си спечелихме тук от варненци, за което ние сме много благодарни”, казва пианистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5548 |21.07.2016 Фенове свириха „Междузвездни войни” пред дома на Джон Уилямс . 1| 4643 |20.03.2016 14-годишен пианист от Русе свири джаз в "Карнеги хол" . 0| 6095 |10.11.2015 Принс за първи път свири на турне соло на пиано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads