Реклама / Ads
0| 6422 |17.05.2014 ФРОГ МЮЗИК

"Аеросмит" забиват на ст. "Локомотив"

.
Американската рок група "Аеросмит" ще има днес концерт за първи път у нас. За шоуто на стадион "Локомотив" в София групата пристига в оригиналния си състав, точно както при основаването си през 1970 г. в Бостън, Масачузетс: Стивън Тайлър /вокали/, Джо Пери /китара/, Брад Уитфорд /китара/, Том Хамилтън /бас/ и Джоуи Крамър /барабани/.
 

Концертът е част от европейското турне на групата, като българската столица е първата спирка от него. Музикантите ще представят едни от най-великите си хитове, както и песни от последния им албум "Music From Another Dimension", който е първият студиен проект на групата от 11 години.

Във връзка с концерта Столична община предприема специална организация на градския транспорт. Ще бъде удължено работното време на метрото по линия 2 - "Обеля" - "Лозенец", с около 40 минути, като в този период ще бъде увеличен броят на мотрисите и те ще се движат на по-кратки интервали. Работното време на автобусни линии 85 и 108 също ще бъде удължено, а интензитетът на движение ще бъде увеличен. Ще бъдат осигурени и допълнителни безплатни автобуси за извозване на всички зрители от стадиона до метростанции "Хан Кубрат" и "Мария Луиза". Автобусните линии, които преминават и спират в близост до стадиона, са 83, 86, 108, както и трамвайните линии 11 и 12.

Съвместно със Стоков базар "Илиянци" ще бъде осигурено удължено работно време и на платения паркинг на базара. Той е с капацитет 1000 коли и ще работи по време на концерта и поне час след приключването му.

Концертът е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния район за европейска столица на културата. Билетите за него са на цени от 70 до 150 лв. и все още могат да бъдат закупени.

"Аеросмит" са една от най-великите рок банди. Хитовете им са познати на различни поколения, а видеоклиповете им, сред които "Cryin‘" и "Crazy", ги превръщат във фаворити на MTV. Те имат и успешна кариера в Холивуд с изяви в популярни филми като "Светът на Уейн 2" и "Игра по ноти".

"Аеросмит" е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол с албуми в тираж над 150 милиона копия по целия свят. Само в САЩ са продадени 66,5 милиона техни записи.

Освен това те държат рекорд за най-много златни и мултиплатинени албуми за американска група. Бандата има 21 хита само в класациите на САЩ и множество награди и отличия. Сред тях е номинация за "Оскар" за баладата "I Don‘t Want To Miss A Thing" от филма "Армагедон". През 2001 г. са приети в "Рокендрол Залата на Славата".Правителството назначи Ангел Антонов за шеф на НСО


Правителството определи ново ръководство Националната служба за охрана (НСО), съобщи пресслужбата на кабинета.Началник на НСО ще бъде бившият директор на главните дирекции "Криминална полиция" (2010 2011) и "Национална полиция" (2011-2013) Ангел Антонов.


Освободени са от длъжност и от военна служба подалите оставка бригаден генерал Тодор Коджейков и полковник Калин Иванов

Ангел Антонов е роден през 1960 г., завършил е УНСС и почти цялата му кариера е преминала в системата на МВР. За заместник-началници на НСО са определени полк. Красимир Станчев и подп. Юлиан Харалампиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5696 |29.04.2014 "Аеросмит" с изненадващо шоу за България . 0| 6634 |10.03.2014 Dream Theater забиват в София на 29 юли . 1| 8221 |31.08.2012 "Ред хот чили пепърс" забиват тази вечер . 7| 15155 |30.01.2012 “Гънс Ен‘ Роузис” забиват на “София Рок 2012”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads