Реклама / Ads
0| 5201 |03.10.2015 ФРОГ МЮЗИК

В Благоевград пяха с Патриция Каас

.
Патриция Каас
Френската певица беше специален гост на фестивала „Ла Франкофоли” в Благоевград, където изпя едни от най-емблематичните си песни и накара всички дошли въпреки дъжда да останат до край и да пеят с нея.
 
Тя е „гласът на Франция”. Нежната жена със силния глас. „Френската Мадона” и „новата Едит Пиаф”. Може да я наречем всякак, но тя ще остане Патрисия Каас - най-обичаната съвременна френска певица в целия свят.

Пяла е с имена като Лучано Павароти, Пласидо Доминго, Марая Кери и легендата Майкъл Джексън. Има три роли в киното, най-известната от които е заедно с носителя на Оскар - Джеръми Айрънс във филма "И сега... дами и господа". И въпреки бурната си кариера започнала като модел, а след това като актриса и певица, казва, че нейното място е на сцената.

„Направих толкова много концерти през годините. Това не ме прави много млада, но няма никакво значение. Спомням много добре един от първите ми концерти, който също беше част от фестивала „Франкофоли а ла Рошел”, но във Франция. Той беше свързан с един известен френски музикант - Мишел Жонас и го помня с много голяма емоция”, споделя Каас.

Не е тайна, че 48-годишната Патрисия е израсла в малък град на границата между Германия и Франция в бедно семейство, където тя е най-малкото от седем деца. Въпреки че сега има на пръв поглед всичко – слава и пари, казва, че не е забравила от къде идва и кои са наистина важните неща в живота – а именно уважението и способността да се радваш на малките неща в живота.

Преди няколко години фреската певица написа своя автобиографична книга – „Сянката на гласа ми”. В нея тя описва най-трудните моменти от живота си, без да крие нищо от своите почитатели. Казва, че винаги се е старала да бъде максимално пряма с тях.

„Това, което може би мога да добавя в тази книга и ако трябваше да напиша нова е, че загубих любовта на живота си. Това е моето куче Текила, което ме придружаваше навсякъде. Тя почина преди две години. Може да е само животно, но хората, които обичат и имат животни ще ме разберат... и това ми отвори очите за много неща в живота”, с тъга разказва Патрисия.

Кучето Текила е дори с нея на един от последните й концерти - този в полската столица Варшава, където е и екип на bTV.

„Тя ме придружаваше 24 часа в денонощието навсякъде, където пътувах по света. Даваше ми сили. И може би любовта, която ми даваше заместваше малко или много детето, което никога не съм имала” – признава световноизвестната Каас.

Тази загуба за певицата е последната от цяла поредица трагедии.

Малко преди да напише автобиографията си, певицата разбира че вече няма да може да има деца. Този момент тя определя като един от най-тежките в живота й.

След ранната смърт на болната ѝ от рак майка, последвана по-късно от загубата на нейния брат, както и липсата на най-верния ѝ другар – Текила са поредица от тежки удари за Патрисия.

„Наистина това не е само тъга, а вътрешна болка за мен. Но си мисля, че няма нищо случайно в живота и може би това се случи, защото кученцето ми вероятно иска да мисля повече за себе си” – с насълзени очи споделя Патрисия Каас.

На въпросът дали някога е мислила да осинови свое дете, тя категорично отговаря с „не”.

След турнето посветено на творчеството на Едит Пиаф, певицата си дава заслужена едногодишна почивка. Сега тя е пълна с нови сили и продължава да пътува по света с песните си.

„Всички пътувания са и уморителни освен приятни. Когато си изпълнител и се качваш на сцената публиката ти дава много енергия, но с всички години, които отминават, човек има наистина нужда да се почувства по-често в къщи и да спи в своето собствено легло”, разкрива певицата.

И обещава да се върне отново при българската публика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 16010 |26.09.2015 ТРИУМФ! 70 хиляди пяха със Слави и Ку-ку бенд, злобарите на Шиши млъкнаха . 0| 5753 |30.08.2015 Патрисия Каас гост на фест в Благоевград . 0| 6959 |02.12.2014 Брус Спрингстийн и "Колдплей" пяха за Боно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads