Реклама / Ads
0| 7113 |01.11.2013 ФРОГ МЮЗИК

Брит-хоп сензацията GHOSTPOET с концерт на 11 декември в София SOFIA LIVE CLUB

.
Британският изпълнител Ghostpoet ще изнесе първия си концерт в София на 11-ти декември като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat. Събитието ще се проведе на територията на най-добрия клуб за жива музика у нас София Лайв Клуб и е организирано съвместно с музикална агенция Keen Acts.
 

 

Ghostpoet или Obaro Ejimiwe е един от най-перспективните  музиканти, които се появяват на музикалната сцена в Англия през последните няколко години. Неговият стил е труден за характеризиране, но пък за сметка на това изключително обаятелен и приковаващ моментално вниманието.  Като на шега, Ghostpoet започва музикалната си кариера през 2009 година без дори да подозира какво следва. Има уникалния шанс, негов демо запис да попадне в ръцете на Gilles Peterson, който моментално се увлича по меланхоличния рап на младия изпълнител. Peterson обаче доста се колебае преди да предложи договор на Ghostpoet за лейбъла Brownswood, но не греши.  Oще през следващата година дебютният албум „Peanut Butter Blues and Melancholy Jam” получава  номинация за наградите MERCURY, редом до тези на PJ Harvey, Adele, Katy B, James Blake и други. Стилът на Ghostpoet съчетава бавни, индустрални  бийтове, дълбооки синт линии и меланхолични рап вокали. Звучене, с което печели много фенове в соул, хип-хоп и дъбстеп средите, а качествата му на изпълнител са оценени изключително високо от музикалната критика на Острова и не само.

 

Последният албум на Ghostpoet беше издаден миналата година за PIAS UK и бележи значителен напредък  - записан изцяло с аналогово оборудване, плочата показва голямо музикално израстване на Ghostpoet – примес на абстрактното с конкретното и фолк мотиви се преплитат с рап и соул вокали създавайки  меланхолична и мистична атмосфера. „Some Say I So, I Say Light“ e продуциран заедно с Richard Fomby (Darkstar, Egyptian Hip-Hop, Wild Beats), а в плочата взимат участие големи имена като виртуоза Tony Allen, продуцента на Jessie Ware и The Invisible Dave Okumu, вокалистките Lucy Rose и Woodpecker Wooliyams и много други. Лириките на Ghostpoet изглеждат съзнателно отдалечени от композиците на парчетата, но това като че ли ги прави още по-интересни и завладяващи. Текстовете му винаги водят към нещо на пръв поглед нормално и просто, което в последствие придобива различна важност за всеки слушател.

 

На 12-ти ноември ще можем да чуем лайв бенда на Ghostpoet в София Лайв Клуб, който ще бъде в състав Clare Uchima – клавир и вокали, John Blease – барабани, John Cavert – китара и клавири.

 

 

БИЛЕТИ: на предварителна продажба в мрежите на Eventim на цена от 15 лева!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6335 |31.10.2013 Ванеса спасява себе си . 0| 6119 |29.10.2013 Невероятните MORCHEEBA се завръщат в България с нов албум . 0| 6972 |29.10.2013 Айго и Магга „полудяват” в съвместно парче . 0| 6533 |28.10.2013 Почина рокаджията Лу Рийд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads