Реклама / Ads
0| 4656 |17.11.2016 ФРОГ МЮЗИК

Добра новина! Ученици рокаджии забиха страхотно в БНТ

.
Митко Кърнев с една от групите
Млади, напористи и страхотно талантливи. Това бе впечатлението от проведения в сряда вечерта кастинг в „Голямото междучасие” по БНТ. Звуча рок от висока класа, а някои изпълнители, макар и в ученическа възраст, бяха на европейско и световно ниво.
 
Училищни групи от цялата страна разтърсиха студиата на БНТ с изпълненията си на рок парчета. Конкурсът за училищни рок групи, който група Д2 инициира от 8 години, сега се превръща в телевизионен формат. Предаването започва през ноември в ефира на БНТ.

След два тура най-добрите изпълнения и изпълнители се вливат в състезанието.

Това е първото музикално реалити само за рок и само за млади изпълнители. Шансът за изява събра 143 училищни групи от цялата страна, които се записаха за участие в "Голямото рок междучасие".

 

Деян Каменов - Дидо, водещ на "Голямото рок междучасие": Хубавото е, че това е стъпка напред - вече ще е по БНТ - и това дава шанс на участниците да бъдат директно в национален ефир, хората да ги видят, да ги оценят и да бъдат звезди от самото начало.

 

От всички, които поискаха да участват, селекционната комисия избра 20-те най-добри групи. Днес и утре те представят или своя авторска песен, или кавър версия на чуждо парче, за да намерят място в телевизионния формат.

 

Димитър Кърнев, музикален продуцент на "Голямото рок междучасие": Това са може би 20-те най-добри групи в България и почти всички днес надминават очакванията ни и всъщност за нас ще бъде трудно от тези 20 групи да изберем само 10. Трудно в смисъл, че повече от 10 заслужават да влязат, но регламентът е такъв. Страхотни са!

 

Мъжете в черно, които ще оценяват младите рокаджии.


Милена Николова - Миленита, водеща на "Голямото рок междучасие": На мен ми прави впечатление, че са супер разкрепостени, много освободени, въобще не им пука, че тука има едни 5 мъже в черно срещу тях, които ги гледат лошо и строго.

 

Мъжете в черно са Жоро Георгиев от "Остава", Ерсин МустАфов от "Jeremy", Митко Кърнев от "Д2", музикалният журналист и водещ Васил Върбанов и издателят Ивайло Нойзи Цветков. Те гледат строго, но са справедливи и е сигурно, че публиката ще види уникални неща.

 

Най-сетне интелигентната публика ще има свое реалити, без силиконови плеймейтки и халтураджийски номера. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6591 |01.04.2014 Изследване: Образованието ни не подготвя учениците за живота . 0| 5439 |14.12.2013 ООН работи за по-добра защита на журналистите . 0| 6179 |21.10.2013 Над 150 ученици „мериха“ знания в Цветната олимпиада в Благоевград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads