Реклама / Ads
0| 4876 |15.11.2016 ФРОГ МЮЗИК

Дзукеро пее в НДК

.
Дзукеро отново е в България
Един от най-големите интерпретатори на италианската блус музика, Дзукеро, отново е в България, за да зарадва своите почитатели с концерт тази вечер в зала 1 на НДК. София е последната спирка от неговото европейско турне.
 

Аделмо Форначиари или "Zucchero", в превод от италиански - Захар! Това е сценичният псевдоним, с който той става известен в цял свят! Дава му го учител в началното училище, който казвал, че е „сладък, като захар".

 

"Току що кацнах, добре се чувствам и нямам търпение да се срещна с българската публика.", каза той по БНТ. Тази вечер харизматичният италианец ще представи дванадесетия си студиен албум, "Черна котка", по който работи съвместно с Марк Кнофлър и Боно.

Той сподели: "Исках да направя албум, в който блусът да бъде по-осезаем. Вдъхнових се от филма на Тарантино "Джанго". Представих си плантациите в Южна Америка с всички тези роби, които пеят така наречените затворнически песни и тактуват със своите белезници и така в главата ми се роди един много етно звук." Ще чуем и неостаряващите му хитове, сред които „Senza una Donna ", „Il Volo", „Baila" и „Occhi". На сцената Дзукеро ще излезе с 14 музиканти на световно ниво.

 

"Беше едно наистина дълго турне, което тръгна от Верона в средата на септември, обиколихме цяла Европа и това е последният концерт. Утре всички се завръщаме вкъщи - кой в Америка, кой в Англия и кой в Италия. Тази вечер ще има купон и малко носталгия разбира се", каза той.

„Непредсказуем и универсален", така го определя музикалната критика. В дългогодишната си кариера "Лудият шапкар", както го наричат още, прави дуети с прочути имена като Ерик Клептън, Брайън Адамс, Пол Янг, Стинг и Лучано Павароти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4613 |08.11.2016 Мариана Попова, Lucas Masciano и Дани Милев с поредица концерти . 0| 4600 |04.11.2016 ”Батаклан” отваря врати с концерт на Стинг . 0| 4902 |20.10.2016 Дзукеро представя ”Black Cat” на 15 ноември в НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads