Реклама / Ads
0| 6200 |02.04.2012 ФРОГ МЮЗИК

ELEVATION MUSIC FESTIVAL 2012 подарява на феновете още една фестивална вечер

.
ELEVATION 2012 ще прибави към програмата си и трета фестивална вечер. За радост на родните клъбъри и меломани, второто издание на фестивала ще открие двете по-малки сцени още на 22-ри юни вечерта, като цената на билета ще остане непроменена.
 

Четирите нови попълнения в DJ листата на тазгодишното събитие, които ще се присъединят към легендарните DJ Fatboy Slim и Roni Size, са REV.RUN от RUN D.M.C, BREAKBOT,  PENDULUM DJ SET & VERSE и ED SOLO. Тази плеяда от култови имена ще залее танцувалната сцена на Elevation Music Festival 2012.

 

Отличникът на RUN D.M.C REV.RUN и френския “магьосник” BREAKBOT са едни от артистите, които за първи път ще посетят България в рамките на фестивала.  

 

VH1 нарича RUN D.M.C  “Най-великите хип хоп артисти на всички времена”. REV.RUN ще докаже на родните фенове, че дори и за самостоятелните му изяви като DJ, това определение важи с пълна сила.

 

Парижанинът BREAKBOT ще ни покаже как се владее изкуството да смесваш най-добрите елементи от денс, електро и хип хоп с умение и прецизност.

 

Изпод ръцете на краля на Booty Breaks, ED SOLO ще се лее много танцувален Breakbeat, Dubstep & Drum&Bass, a PENDULUM DJ SET & VERSE пък ще разгорещят феновете на клубния саунд, като им предоставят едно незабравимо изживяване.

 

Билети за фестивала, който ще се проведе на 22-ри, 23-ти и 24-ти юни, могат да бъдат намерени само в мрежата на Eventim.

 

За REV.RUN/RUN D.M.C

Joseph “Run” Simmons или REV.RUN е един от членовете на култовата банда RUN-D.M.C.  Създаването на групата е едно от най-влиятелните и големи събития в историята на хип-хопа. Именно тяхна е заслугата за проникването на този стил в популярната музика. Приети са и в “Rock and Roll Hall of Fame” на 4-ти април, 2009 г. -  втората хип-хоп група приета, след Grandmaster Flash and The Furious Five. Simmons носи прякора “Run” от “running at the mouth” - използва се за човек, който говори много или използва много думи. Преди основаването на легендарната група, Rev.Run се изявява като DJ за Kurtis Blow като “DJ Run Love, the Son of Kurtis Blow ” в областни рап шоута в началото на 80-те.

Междувременно “Run” споделя касети от своите участия по концерти с приятелите от квартала и със своя приятел Darryl “D.M.C.” McDaniels.  По време на едно от участията си Simmons принуждава Darryl да се качи с него на сцената и това полага основите на още съвместни изяви. След като и двамата влизат в различни университети, не само, че не спират да поддържат връзка, а и решават да вкарат и друг приятел DJ Jam Master Jay, да ги допълва. Така през 1983 г. тримата издават първия си сингъл “It’s Like That” в звукозаписното студио на малкия  лейбъл “Profile”, което бележи началото на една епоха, а именно сформирането на революционното трио RUN D.M.C

 

 

За PENDULUM

PENDULUM са electronic rock/drum and bass банда, създадена през 2002г. в Perth, Австралия от Rob Swire, Gareth McGrillen и Paul Harding. Harding е DJ ветеран, докато Rob Swire и Gareth McGrillen са били част от рок бандата Xygen, но след като чуват песента на Konflict - Messiah на едно парти те биват завладени от drumb and bass жанра. През 2003 тримата получават подкрепата на едни от големите имена на drum and bass сцената  Adam F и DJ Fresh от Bad Company, които ги канят да се присъединят към новосъздадения лейбъл BREAKBEAT KAOS и това става причина за преместването им във Великобритания.

През 2005 Pendulum издават своя дебютен албум „Hold Your Color”. Добре приет от критиците, както във Великобритания, така и в Австралия, той се превръща в един от най-продаваните дръм енд бейс релийзи на всички времена. Само за 12 месеца те имат продадени към 300,000 копия. Песента им „Vault” им донася и приза „Най-добър трак на годината” и е присъствала в листата на почти всеки DJ сет.

Типични за музиката на PENDULUM са тежките бийтове, придружени от слаба, едва доловима бас линия. Последният им албум „In Silico”, към който се присъединяват китариста Perry ap Gwynedd, барабаниста Paul Kodish и световно известното MC Verse a.k.a Ben Mount, е доказателство за тяхната наклонност да експериментат – в неговите тракове ще срещнете много рок елементи, комбинирани по уникален начин с техния стил музика.

 

За BREAKBOT

Thibaut Berland, още познат под името Breakbot, издава първия си сингъл “Summer Party”/”Happy Rabbit” на 21 Май 2007г. със звукозаписната компания “ Moshi Мoshi”. Той твори в забавен-парти стил. Парижанинът е овладял изкуството да смесва най-доброто от денс, електронната и фънк музиката до съвършенство. Роден през 1981, Thibaut е увлечен от звуците и картините на следващото десетилетие и се разкъсва между двете си страсти - любовта към анимацията-графики и комикси, и музиката. Благодарение на образованието си в сферата на компютърни графики, заедно с двама свои приятели, Berland създава първия си късометражен анимационен филм. В последствие режисира няколко телевизионни анимационни реклами и видео клипове.  В същото време започват експериментите на Thibaut с електронната музика, различен ритъм, клавишни инструменти, вокали, Draft Punk-esque get-yo-funk-on бас. 

 

За ED SOLO

Дори и да звучи странно за творец с име Ed Solo (solo- сам), този трудоспособен и плодотворен продуцент е известен с това, че работи с много други музиканти. Deekline, Krafty Kuts, Skool of Though, drum&bass легендата Brockie - всички те са били облагодетелствани от решението да работят с Ed Solo в студиото. Израснал в източен Лондон, слушайки пиратски радио програми и трупайки опит като асистент продуцент в известното студио “Sour”, той се превръща в истински майстор на звуковете.

ED SOLO сам по себе си е икона на световната Drum&Bass, Breaks и Dubstep сцена, като създател на SLUGDE Records и съвместния с Deekline лейбъл  HOT CAKES!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6658 |27.03.2012 Erykah Badu и Nneka за първи път в България на ELEVATION 201 . 1| 6660 |30.05.2011 Loop Elevation: тържествата на открито започват от 1-ви юни! . 1| 6088 |14.10.2010 SPIRIT of Burgas в топ 10 на UK Festival Awards

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads