Реклама / Ads
0| 9269 |06.11.2013 ФРОГ МЮЗИК

GORILLAZ SOUNDSYSTEM на 7-ми декември в Sofia Live Club

.
Култовата формaция GORILLAZ ще представи своя самостоятелен саундсистем диджей сет на 7-ми декември в Sofia Live Club. Remi Kabaka, известен още като анимираният барабанист Russell Hobbs в състава на Gorillaz,ще се изяви като диджей със специално саундсистем шоу.
 

Събитието се организира в партньорство с ReelFeel и ирландското уиски Bushmills, което за пореден път подават приятелско рамо, за да даде възможност на българската публика да чуе на живо специалното Gorillaz саундсистем шоу.

 

Най-известната виртуална банда в света Gorillaz e oснована от  Damon Albarn and Jamie Hewlett през далечната 1998г. Идеята на двамата британци е да представят музиката си посредством анимирани персонажи. Така се появяват Murdoc Niccals – бас китара и дръм машини, Noodle – китара и клавир и Russel Hobbs – барабани и перкусии. Тази виртуална банда оживява на всички концерти, видеоклипове и живи изпълнения на Gorillaz. Музиката се записва от различни музиканти, но винаги в присъствието на Damon Albam. Резултатът е повече от категоричен. Постиженията на Gorillaz на музикалната сцена са феноменални. Първият албум на формацията е разпродаден в седеммилионен тираж и им осигурява място в книгата на рекордите на Гинес в графата „Най-успешна виртуална банда“. Световните отличия продължават с поредица от престижни награди - Грами за най-добра поп колаборация през 2006, награда от MTV Video Music Awards, NME Award, MTV Europe Music Award и девет номинации за Британските музикални награди.

 

Gorillaz Soundsystem DJ Set е най-новият проект  на формацията и именно него ще видим в София. В неговата основа стои Remi Kabaka-младши, син на легендарния барабанист и перкусионист  Remi Kabaka, свирил с банди като The Rolling Stones, Paul McCartney и Hugh Masakela и много други.  Именно Remi Kabaka-младши дава началото на новия формат на Gorillaz, с който виртуалният образ на Russel Hobbs се трансформира в една истинска парти машина зад грамофоните. Освен основател на Gorillaz Soundsystem, той е член на колектива Africa Express и е човекът открил изпълнителката MIA. Всестранно развита личност с широка музикална визия, Remi Kabaka участва в бенда на легандата Bobby Womack, свири на различни музикални събития в цял свят, а в диджей сетовете му освен авторските парчета на Gorillaz, можем да чуем и най-актуалното от всички модерни течения в клубната музика.

 

БИЛЕТИ: на цена от 20 лв. в мрежата на Eventim, а повече информация за събитието на сайта www.reelfeel.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7109 |01.11.2013 Брит-хоп сензацията GHOSTPOET с концерт на 11 декември в София SOFIA LIVE CLUB . 0| 8331 |24.04.2013 Аsian Dub Foundation Soundsystem на живо в София Лайв Клуб . 0| 7368 |27.02.2013 Asian Dub Foundation Soundsystem с аудио-визуално шоу на 26 април . 0| 6230 |31.10.2012 Британската парти машина Toddla T & MC Seroceе и съвместно фънк шоу на DJ Format & Boca 45 на 8 декември от ReelFeel

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads