Реклама / Ads
0| 6314 |12.04.2012 ФРОГ МЮЗИК

Groove Armada, Breakage и Mickey Moonlight също на Elevation 2012

.
Списъкът от качествени артисти на Elevation Music Festival 2012 продължава да расте. Новите артисти, които ще се качат на главната сцена наред с Erykah Badu, Fatboy Slim, Kosheen, Chambao и Nneka, са GROOVE ARMADA DJ SET, а електронния звук на BREAKAGE и MICKEY MOONLIGHT, пък ще допълни този на останалите легенди на DJ сцената.
 

 

Електронното дуо GROOVE ARMADA, което през септември 2010, официално обяви, че турнето им във Великобритания и Австралия ще бъде тяхното последно като група и това ще са последните им концерти на живо с музиканти, пристигат на ELEVATION 2012. На фестивала те ще зарадват българската публика с новото си сценично шоу Red Light ‘Decks & FX’.

 

Гениалният талант BREAKAGE, който вече има множество класически рилийзи зад гърба си, комбинира богати тонове и чувство за пространство в миксовете си, ще премине през стиловете от дръм ен бейс към дъбстеп на DJ сцената, на която ще се качи и Mike Silver познат още като MICKEY MOONLIGHT.

 

За да завършат напълно усещането за истински фестивал, от ELEVATION са подготвили за посетителите, не само страхотна музика, но и още много други забавления.  Билети за фестивала, който ще се проведе на 22, 23 и 24 юни, могат да бъдат намерени само в мрежата на Eventim на цена от 99лв.

 

 

За GROOVE ARMADA DJ SET

Съставът на лондонското денс дуо Groove Armada включва Tom Findlay и Andy Cato. Групата е сформирана през средата на 90-те години, малко след като членовете й създават клуб, кръстен по същия начин.

През 1997 Groove Armada издават няколко сингъла, сред които "4 Tune Cookie" и "At the River", последвани от дебютния им албум, Northern Star, пуснат на пазара през следващата година.

 

1999 ще се запомни от феновете на групата с релийза на Vertigo, който достига топ 20 на британските класации и придобива сребърен статут във Великобритания. Синглите от албума набират доста популярност, особено "I See You Baby”, която има бийт-ремикс, направен от Fatboy Slim. Той е и най-успешното парче в цялото творчество на Groove Armada до днес. 

Следват още успешни за групата години, свързани с издаването на няколко албума и експериментите, които Groove Armada успешно правят със своята музика. Това им печели още повече фенове из целия свят и днес те са една от най-уважаваните денс банди в световен мащаб.

 

За BREAKAGE

Breakage познат още като Джеймс Бойл, се е доказал като един от най-разнообразните изпълнители, на която и да е съвременна сцена, заради лекотата, с която преминава през стиловете от дръм ен бейс към дъбстеп. Гениалният талант, който вече има множество класически рилийзи зад гърба си, продължава да развива звученето си. Комбинирайки богати тонове и чувство за пространство в миксовете си, музиката на Breakage е едновременно изтънчена и разрушителна.

 

Без да е притеснен от това да направи истински удар, той избухва на дръм ен бейс сцената през 2000, отбелязвайки пристигането си с груб ремикс на хардкор класиката на Nasty Habit  - ‘Here Come the Drums’ за drum ‘n’bass лейбъла Reinforced. Той подкрепя това свое дръзко решение със серия от мини албуми за легендарния лейбъл, доказвайки че не е случаен млад аматьор. Breakage застава на първа линия на новата вълна от брейкбийт създатели, внасяйки звука на перкусиите обратно в дръм ен бейса във време, когато тази сцена изглежда е позабравила, че корените й идват от джунглата.

 

За MICKEY MOONLIGHT

 

Mike Silver познат още като Mickey Moonlight започва кариерата си в края на 90те, фокусирайки се върху чудноватите аспекти на електронния поп. В началото свири със сестра си Сузи в дъб-дуото Sonovac, след което до края на десетилетието се занимава с електроклаш проект под името Midnight Mike. През 2008 започва да използва прякора Mickey Moonlight, като записва в Ed Banger Records и пуска на пазара денс кавър на песента на Sun Ra’s- “Interplanetary Music”. За нея събира много овации във Великобритания от  The Guardian. Silver продължава работата си с Ed Banger по проекта от 2010-Love Pattern, макси-сингъла “Close to Everything” и дебютния “And the Time Axis Manipulation Corporation”, в който събира голям звезден екип от музиканти и пуска на пазара през 2011г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7061 |03.04.2012 JUNGLE BROTHERS лично канят българските си фенове на концерт в София . 0| 6216 |02.04.2012 ELEVATION MUSIC FESTIVAL 2012 подарява на феновете още една фестивална вечер . 0| 6671 |27.03.2012 Erykah Badu и Nneka за първи път в България на ELEVATION 201 . 3| 6684 |06.03.2012 GRAVITY CO. с премиера на новото си парче ApeMan

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads