Реклама / Ads
0| 5746 |11.09.2014 ФРОГ МЮЗИК

Излъчват LORD OF THE RINGS на огромен екран в АРЕНА АРМЕЕЦ с 250 музиканти и хор на живо

.
Oстават три месеца до филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда.
 
Швейцарският диригент Давид Райц и примата на Кралската опера в Лондон -  Розалинд Уотърс, ще ни отведат на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР.

За да загатнат какво да очаква публиката на 5 декември, организаторите са подготвили специален пърформанс с жива музика и герои от Властелина в Нощта на музеите и галериите в Пловдив на 12 септември. Петима музиканти ще представят малка част от музикалния шедьовър на Хауърд Шор на няколко различни локации в центъра на града.

Българската публика ще има шанса за първи път в Източна Европа да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movie in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза. Подобни мащабни спектакли се радват на огромен интерес в Западна Европа и САЩ, където основно действащо лице е българинът Мариан Краев. Ето защо организаторите решават да поканят именно него да води симфоничния оркестър, хор и детски хор на БНР. Концерт-майсторът от Мюнхенската филхармония е свирил в над 80 спектакъла на Lord of the Rings In Concert в 5 държави. Събитието в Арена Армеец на 5 декември е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на Националното радио, която върви под надслов „Властелинът на ефира”.

Най-голямото филмово и концертно шоу в света “Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” In Concert идва в София на 5 декември, след грандиозен успех в над 20 страни и почти два милиона души публика. Събитието е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на БНР и над 250  музиканти от съставите на Българското национално радио ще озвучават на живо и в реално време първата част от Трилогията. Симфоничният оркестър и смесен хор на БНР, заедно с детския радио хор ще огласят “Арена Армеец” начело с концерт-майстора на Мюнхенския симфоничен оркестър Мариан Краев и под диригентството на маестро Давид Райц. Солист в музикалното приключение ще бъде примата на Кралската опера в Лондон Розалинд Уотърс, която ще чуем за първи път на българска сцена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5791 |11.09.2014 Крищина Бранко пренася сърцето на Португалия в Пловдив . 0| 6562 |10.09.2014 Боб Дилън, Били Джоуел и Уили Нелсън с албум с кавъри на Пол Маккартни . 0| 5777 |09.09.2014 Милчо Левиев и Вики Алмазиду с нови албуми . 7| 7037 |08.09.2014 Орлин Горанов и Мариана Попова ще пеят за Кирил Добрев и наводненията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads