Реклама / Ads
1| 6979 |19.04.2011 ФРОГ МЮЗИК

Китариста на Стинг пристига в България

.
Един от най-известните и ненадминати китаристи в цял свят пристига в България само 10 дни преди концерта на СТИНГ. ДОМИНИК МИЛЪР, познат най-вече от участията си с изпълнителя на „Desert rose", идва по покана на SOFIA LIVE CLUB, за да изнесе концерт с музикантите, които изпълват значението на проекта ДОМИНИК МИЛЪР.
 
Свидетели на това преживяване ще станем с подкрепата на ирландското изкушение BALLANTINE’S и парти бирата TUBORG.
Роден в Буенос Айрес, ДОМИНИК МИЛЪР израства в Аржентина. Още на 15 години започва да свири на китара и заминава да осъвършенства своите познания в „London’s Guildhall School of Music“. Днес, ДОМИНИК има записани над 7 албума с гениалния музикант, който идва в страната ни през юни за своя трети концерт в България. Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година насам, остават зад гърба си над 1000 концерта и смело продължават да ги увеличават.

ДОМИНИК е съавтор на много песни, една от които е „Shape of my heart“ . Виртуозът споделя как често му задават въпроса „Не ти ли писна да си по-известен като китаристът на Стинг?“, но той с усмивка отвръща, че успехът и 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работа, с което той се гордее и често се шегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае. Като човек на изкуството, ДОМИНИК оценява успеха на любимеца с чувствен глас и музикалното майсторство, с което е постигнал много. За него пътят на Стинг е и негов, което е огромна привилегия и незаменимо изживяване.

През периода, в който не работи със Стинг, ДОМИНИК МИЛЪР има записани около 200 албума. Записвал с Фил Колинс в края на 80-те години, китаристът не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии. Днес, „дясната ръка“ на Стинг се радва и на солова кариера. Има записани 7 албума инструментална музика и реализирани кратки, но стойностни турнета. Ако досега е получавал възхищения за своите изключителни акустични звуци, произведени от акустична китара с найлонови струни, сега музикантът изненадва, както своите фенове, така и критици с първия си в неговата соло кариера електронен албум. Албумът се казва „November”, а някои от парчетата показват рок-ориентираната страна на Милър с на места удивително мощен звук. Истински примери са парчетата „Rippled Nylon” и „W3”.

Музикантите, с които китаристът пристига в страната ни през май са Майк Линдъп /пиано /, Рани Крия /перкусии/ и Николас Фижман / бас /. След като овладява най-различни перкусионни инструменти като дарбука, конги, бонгос, джембе, карибски тимбали и много други, музикалните влияния на перкусиониста от Стинг са извлечени от комбинация от традиционни Арабски и Северно Африкански ритми, Латино – Американски стилове, блус, реге и поп. През февруари 2003 година Рани е поканен от Стинг да запише перкусии за новия албум на Стинг „Sacred Love”, който е издаден по-късно същата година. Взаимстването между двамата артисти продължава в „Inside The Songs Of Sacred Love” (dvd на Стинг), в което Рани е изтъкнат участник като перкусиониста на групата.

Майк Линдъп започва блестящата си професионална кариера като основател и кибордист на платинената поп група „Level 42“. Той също има много успешна солова кариера и се радва на подкрепата на най-различни талантливи артисти, някои от които са Доминик Милър, Фил Гуулд и Зепп (Da Lata). Майкъл е част от групата на Доминик Милър от 2004. Николас Фижман е известен с колаборацията си с Кадя Нин, чийто албуми „Sambolera” и „Ya” той също продуцира. Работил е също с Чарлс Азнавур, Джони Холидей, Зази, Стинг и много други.

На 26-ти май, ДОМИНИК МИЛЪР ще представи уъркшоп за всички, които имат желание да „ пият от извора“ , а на 27-ми заедно с музикантите от проекта ДОМИНИК МИЛЪР ще можем да чуем и видим отблизо едни истински легенди, които ще оставят в нас едно незбравимо усещане за пътешествие във времето. Билети за концерта ще може да се закупят на предварителна продажба в мрежите на: www.eventim.bg ; www.ticketsbg.com ; www.ticketplus.bg ; www.ticketstream.bg на цена от 30 лева и на място в деня на концерта 35 лева. Цена за уъркшопа 15 лева!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6084 |15.04.2011 Бунтарката от Дъблин с концерт в София . 0| 5905 |14.04.2011 Мини версия на фестивала SPIRIT OF BURGAS в София . 2| 7122 |06.04.2011 Скот от Manowar почина; причината неизвестна . 2| 7204 |05.04.2011 Ищар: Обичам да идвам в България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads