Реклама / Ads
1| 5268 |05.10.2015 ФРОГ МЮЗИК

Кюстендил подкрепя "Симфомания"-та на Хилда Казасян

.
Авторският музикален проект „Симфомания“ на Хилда Казасян, одобрен за финансиране по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства“ на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. стартира. Проектът бе избран от Министерството на културата на Република България измежду 240 други кандидатури.
 

 Проектът е в съответствие с оперативна цел „Създаване на условия за равен достъп на ромската общност до обществения културен живот и съхранение и развитие на ромската традиционна култура и творчество“ от Приоритет  „Култура и медии“ на Национална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020) и допринася за изпълнение на Цел 3. Стимулиране на ромската общност за активно участие в обществения културен живот.

 

„Симфомания“ е арт продукция за популяризиране и възраждане на интереса към симфонична и джаз музика сред възможно най-широк кръг слушатели. С доказания си професионализъм и повече от 20 години успешна активна сценична дейност, авторите на проекта  (Хилда Казасян, Борислав Йоцов и Христо Йоцов) целят да провокират интереса на широката общественост, подрастващите музиканти и българските артисти в посока преоткриване на ценностите на европейската и световна музикална култура.

    

 Проектът ще се реализира като цикъл от 5 (пет) концерта на територията на областите: Монтана,  Ямбол, Пазарджик, Софийска – община Ихтиман и Кюстендил, които ще се проведат на открито, на публични места. Разбирането на авторите е, че музиката следва да достига до всички, не само чрез интернет или медиите, а преди всичко чрез лично съпреживяване.

 

Музикалната програмата включва, както авторски произведения, така и образци от световни класически автори, аранжирани специално за проекта. Програмата  съчетава симфонична, джаз, етно и фолклорна музика. Целите на проекта са свързани с разработване и представяне на качествени и разнообразни музикални продукти, които да удължат живота на музикалните произведения. „Симфомания“ насърчава развитието и реализирането на проекти между млади и утвърдени изпълнители и творци, съчетаването на популярни и не до там популярни жанрове музика, което  оживява произведенията.

 

Програмата е разработена от авторите на проекта, с участието на симфоничен оркестър от ученици на Националното училище „Любомир Пипков”- гр.София, утвърдени музиканти, композитори и изпълнители като Хилда Казасян, Христо Йоцов и Борислав Йоцов. Проектът е насочен към млади музиканти, студенти, ученици, младежи, граждани, вкл. лица в неравностойно положение, малцинствени групи, изследователи, културни институти и организации – училища, университети, читалища, общини, медии.

 

Планираните резултати по дейностите на проекта:

1. Подготвена музикална програма, избрани солисти и оркестър и създадени нови партньорства;

2. Изработени и реализирани сайт, банери, плакати, медийни публикации и електронно  излъчване на информация;

3.  Проведен цикъл от 5 (пет) концерта в страната;

4. Изработен филм и трайно популяризиране на проведените концерти и музикална програма.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7776 |05.12.2013 Клаус Майне към Ивелина Миронова за „България си ти!“: Чудесна дейност, аз подкрепям подобни организации . 0| 7776 |13.02.2013 Споменът за Smokie Chris Norman подкрепя Велико Търново за Европейска столица на култирата 2019 . 0| 12122 |04.08.2011 SPIRIT OF BURGAS – ФЕСТИВАЛ, ПОДКРЕПЯЩ БЛАГОРОДНИ КАУЗИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads