Реклама / Ads
0| 6702 |25.09.2014 ФРОГ МЮЗИК

Кой нарисува новия албум на Pink Floyd

.
Легендарните Pink Floyd показаха обложката на дългоочаквания им албум "The Endless River" с внушителна 8-метрова инсталация край река Темза в централната част на Лондон. Рок динозаврите избраха 18-годишния художник Ахмед Емад Елдин от Египет, досега неизвестен в световен мащаб, който нарисува визията на албума, чакан 20 години от верните им фенове.
 
Титулярният графичен дизайнер на групата - Сторм Торгерсон, създал сюрреалистичните обложки на класическите албуми на групата, включително "The Dark Side of The Moon" (1973) и „Wish You Were Here" (1975), почина миналата година, призовавайки за международно търсене на негов наследник.

Египетският тинейджър е открит от колегата на Торгерсон в дигиталното студио Hipgnosis - Елдин Пауъл. „Когато видяхме рисунката на Ахмед, тя имаше непосредствен отклик към стила на Pink Floyd. Тя е енигматична и отворена за интерпретации, това е обложката, която толкова добре пасва на "The Endless River", обясни Пауъл.

Ахмед Емад Елдин е роден в Саудитска Арабия, но се мести да живее в Кайро, първи занимания с дигиталното изкуство започва, когато е 13-годишен. Художникът разказа пред Independent, че дизайнерска фирма, работеща с Pink Floyd, се е свързала с него, след като открили рисунките му в интернет.

Инсталацията с обложката ще бъде монтирана също на оживени места в Ню Йорк, Лос Анджелис, Париж, Милано, Берлин и други градове.

Междувременно бяха обявени и парчетата в албума, с който непреходните Pink Floyd се завръщат под светлините на прожекторите, макар дълго време да се вярваше, че това никога няма да бъде възможно, след категоричните позиции на Дейвид Гилмор и Роджър Уотърс, че събиране на бандата е невъзможно.

Новината за "The Endless River" дойде първо от Twitter акаунта на Поли Самсън, съпругата на Дейвид Гилмор, макар албумът всъщност да е замислен като страничен проект покрай The Division Bell, смятаният за най-незначителен албум на Floyd, издаден с участието на Гилмор, Ник Мейсън и Ричард Райт, който почина през 2008 г. от рак.

Самият Гилмор е сред продуцентите на "The Endless River", който ще дебютира на пазара на 10 ноември т.г. Първоначално Гилмор и барабанистът Ник Мейсън са планирали той да включва само инструментален материал, но през изминалата година са записали и вокали.

„Слушахме над 20 часа записи на трима ни как свирим заедно, след това подбрахме трите часа, които искахме за новия албум. През последните години добавяхте нови части, презаписвахме - като цяло впрегнахме новите технологии, за да създадем новия албум", разказа Гилмор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6536 |10.09.2014 Боб Дилън, Били Джоуел и Уили Нелсън с албум с кавъри на Пол Маккартни . 0| 5746 |09.09.2014 Милчо Левиев и Вики Алмазиду с нови албуми . 2| 6003 |22.07.2014 30 години от култовия албум Ride The Lightning на Metallica . 0| 5940 |14.07.2014 "Рейдиохед" възкръсна с нов албум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads