Реклама / Ads
7| 8854 |03.02.2011 ФРОГ МЮЗИК

Македонската попикона К. Гочева се качи на ДИАНА ЕКСПРЕСА

.
Каролина Гочева
Митко Щерев дойде на промоцията, но не за да затопли отношенията с бандата.
 

Македонска мегазвезда Каролина Гочева, добре позната и в България, особено след участието си в телевизионното реалити „Пей с мен”, участва в един от клиповете към новия албум на групата Диана Експрес
. „Много добре се чувствам в България”, каза специално за Frognews.bg певицата. „Знам, че тази група е много известна отдавна в България, затова реших, че ще е много хубаво и аз да стана част от този проект, затова приех поканата да се присъединя. Харесвам рок музиката и имам много рокпарчета в моя репертоар. В Македония няма борба между рок и фолк, както при вас. Фолксцената при нас не е развита, дори не мога да се сетя за наши попфолк певици, по‒известни са сръбските и вашите. Всъщност, истината е, че нашите най‒добри певци са попориентирани, така се случи, че в Македония няма потребност от попфолк, а и ако някой иска да го слуша, достатъчни са вашите”, разказа Каролина. „Що се отнася до мен, аз пея това, което ми се пее, засега и аз нямам потребност да сменям жанра”. По повод слуховете за себе си, певицата каза, че това, което е видяла в България, не била виждала никъде другаде:”Само при вас из пресата тръгват приказки без абсолютно никаква основа. Тук, ако ме видят да пия кафе с някого, което е съвсем нормално, вече ме обвързват с него, вкл. и с хора, които дори въоще не познавам.” Каролина Гочева не успя да дойде при представянето на новите парчета на Диана Експрес, защото беше ангажирана професионално в Македония, но следващия път със сигурност ще е тук.

Експресът пое с пълна пара и с „Бири нон стоп”

Неувяхващото парче СИНЕВА на Диана Експрес, което прозвуча на 1. февруари в София Лайв Клуб, отбеляза началото на завръщането на култовата банда Диана Експрес. Музикантите представиха новия си двоен компакт диск, а тази продукция всъщност е начало на амбициозната програма на групата за 2011 г.



Тъкмо Площад СИНЕВА се нарича двойният компакт диск с включени два албума, чиято премиера предстои през март. Първият албум – „Завръщане” е издържан в класическия рок стил на групата, с изчистени аранжименти, прекрасни китарни партии и здрав рок саунд. Вторият албум носи заглавието „Силата на мисълта” и е авторски проект на продуцента на групата Милен Врабевски. Тавата е първият български пример в областта на концептуалната рок музика, съобразен с най-добрите традиции на световни рок групи като Пинк Флойд, Алън Парсънс Проджект, Стикс, Канзас. Три нови видео клипа има към албума: "Бири нон стоп”, „Търсене на мисълта”, в който участва Каролина Гочева и „Приказка”, по музика на Милен Врабевски.

След 30 години мълчание рок динозаврите отново са на линия, а освен познатите стари муцуни, член на групата е Младен Меченски, новият, наистина впечатляващ глас на Диана Експрес.


Младен Меченски

Истинска интрига предизвика присъствието в залата на Митко Щерев, според когото на практика истинската група Диана Експрес била прекратила дейността си. Лъжа било, че той е напуснал групата, защото един композитор не можело да направи такова нещо, той я разпускал и си търсел нови музиканти. За  Frognews.bg Щерев обяви, че е дошъл да види с очите си и да чуе парчетата на премиерата, но това не трябвало да се тълкува като знак за помирение. „Много избързаха, добави той‒ можеха поне да изчакат съдебното решение, което излиза след няколко дни”. Frognews.bg припомня, че става дума за решението кой ще носи името на групата, което двете страни си оспорват.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7889 |01.02.2011 Диана Експрес се завръща . 0| 6324 |23.01.2011 Хелоуин търсят българския д-р Щайн . 0| 6153 |10.01.2011 SOFIA BURLESQUE REVUE . 0| 6753 |06.01.2011 Култовите Def Leppard готвят концертен албум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads