Реклама / Ads
2| 6967 |06.11.2013 ФРОГ МЮЗИК

Неповторимият Теодосий Спасов - рамо до рамо с Маестро Мориконе

.
На 10 декември ще имаме удоволствието и шанса да се насладим на не един музикален гений. До Маестро Мориконе ще застанат освен световнопризнатите музиканти от неговия екип и превъзходните артисти от оркестъра и хора на Класик ФМ, и неповторимият Теодосий Спасов.
 

Казват, че Теодосий е "кавалджията на света" и за нас е повече от гордост да го признаем, а музикалната критика отдавна е отличила божествения му талант. Носител е на множество международни награди (Наградата на Международната академия за изкуства Париж през 1996 г., взима и наградата „Музикант на годината“ през 1997 и 2002 г.и други) за уникалния си личен стил - комбинация от фолклор и джаз.

 

Според Теодосий връзката между киното и музиката е една нестихваща, съвършена любов, а за самия него любовта е единственото чувство, което ни прави живи. Той е не просто изключителен музикант, но и личност - легенда. За нас е чест и огромно удоволствие да бъде част от спектакъла в зала "Арена Армеец" и му желаем още дълги години споделена любов с космическата муз(ик)а.

 

Теодосий Спасов казва, че според него Маестро Мориконе е музикален гений на нашето време, който чрез своето творчество прави света по-богат и по-чувствен, че е оригинална и неповторима личност, с която човечеството трябва да се гордее и да се чувства щастливо, че е между нас с Божествения си талант. Неповторим и уникален в историята на филмовата музика, Енио Мориконе е разпознаваем и харесван от различни поколения публика в цял свят.

 

Маестро Мориконе пристига в България благодарение на Ивент Зона и Радио 1!

 

Билети за събитието могат да бъдат закупени на,  касите на Easy Pay в цялата страна и каса „Кантус Фирмус”в зала „България”.

 

 

ЗА МОРИКОНЕ

Започва да работи във времена, неблагоприятни за творческо развитие и импровизации - точно след войните. Както повечето млади хора по онова време, студентът по музика е истински нетърпелив да докаже своите идеи, които надскачат настроенията между примирението и прагматизма, хитростта и наивността.Израства в типична работническа среда, където баща му, музикант, осигурява единствения доход за семейството дълги години и където животът (оцеляването) и работата за тясно свързани. Това бележи завинаги маниерът на работа на бъдещия легендарен композитор с чувство на достойнство и изпълнен дълг.

 

Освен безспорният талант, традицията в италианското семейство синът да наследи професионално баща си, също е ключов фактор за развитието на младия Мориконе. Записва се в консерваторията "Санта Чечилия", където изучава тромпет, а на 14-годишна възраст вече свири в нощните клубове, познат като "capretto" (хлапето) и замества болният си баща у дома. Не след дълго, учителите му забелязват неговия усет към музиката и го насочват към изучаване на композиция. Малко след като завършва "Санта Чечилия" бъдещият композитор започва да работи с най-големия поп-оркестър на RAI - италианската обществена телевизия. Това се оказва първият изключително важен период за неговото творчество, тъй като го прави част от най-успешните радио и телевизионни програми в следвоенна Италия.

 

Мориконе се превръща в един от незаменимите "архитекти" на италианската звукозаписна индустрия. Той е първият, който демонстрира съвършено оригинални елементи на модерен музикален език. Младият Мориконе е непоколебим в решението си да създава авторска музика и през 60-те години на миналия век активно експериментира и търси синтез между различни музикални стилове и класическа музика. Той участва в създаването на независими филмови продукции, без комерсиални претенции, където получава свобода да експериментира, подход, който води до невъобразимо високи резултати в бъдеще.Периодът е белязан от специфичната за Мориконе иновативност и неизчерпаема енергия, довели до изключителния успех на Маестрото с характерната за него "абсолютна музика".

 

С дистанцията на времето, ние сме категорични, че решението му да следва методично и безотказно своя път е било правилно. А резултатът - повече от впечатляващ - десетки международни награди между които 5 номинации за "Оскар" и една награда на филмовата академия - "Оскар" за цялостно творчество, "Грами", "Златен лъв" и много други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9243 |06.11.2013 GORILLAZ SOUNDSYSTEM на 7-ми декември в Sofia Live Club . 0| 6851 |06.11.2013 Индиец изпя парче на Любо . 0| 6668 |05.11.2013 Емир Кустурица и The No Smoking Orchestra в София . 0| 6597 |05.11.2013 Бобо посрещна музикалния гений Райън Лесли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads