Реклама / Ads
1| 8250 |09.06.2020 ФРОГ МЮЗИК

Официално е! EXIT 2020 ще се проведе от 13 до 16 август

.
След като епидемията приключи в повечето страни на Балканите, сръбският премиер поиска EXIT Festival да не се отменя, а вместо това да се проведе по-късно през лятото. Тази новина разтърси музикалната индустрия миналата седмица и ни даде необходимата надежда за завръщането на събитията на живо.
 

Сега, след допълнителни консултации, новите дати за 20-ия рожден ден на известния сръбски фестивал най-накрая са определени от 13 до 16 август тази година и те ще спазват всички здравни и правителствени указания.

 

Като една от мерките, фестивалният капацитет ще бъде намален и някои от рововете и окопите, които са домакини на около 40 сцени и зони, ще останат затворени.

 

Въпреки това, най-спиращите дъха места на петроварадинската крепост от 18 век, които направиха EXIT легендарен, като колосалната Dance Arena, Main Stage на фестивала и емблематичната No Sleep, ще заблестят още веднъж този август!

 

Продажбите на билети започнаха отново на 1 юни, заедно с всички подробности, включително опции за възстановяване на пари, както и актуализирания състав, който ще бъде обявен през следващите дни. Екипът на фестивала потвърди, че голяма част от артистите, с които са разговаряли, наистина са нетърпеливи да излязат на сцената това лято. Много от тях от няколко месеца са в изолация и виждат EXIT като възможност да се свържат отново с феновете си това лято.

 

EXIT добави, че тази страхотна новина носи и голяма отговорност, тъй като сръбският фестивал иска да отдаде почит на отложените световни събития на голямата сцена, които ще бъдат поканени да се присъединят към фестивала през август:

 

„Получихме толкова много съобщения и имейли на подкрепа от други промоутъри на фестивала, агенти и артисти, които виждат EXIT като знак за скорошно възраждане за цялата индустрия на събитията. Но още по-важното, знак за цялото общество, че най-лошото е зад нас„, казва основателят на EXIT Душан Ковачевич и прави интересна справка с революционната история на фестивала: „Точно преди 20 години, след десетилетие на изолация и граждански войни през 90-те, намерихме изход и го приехме като наше име. Сега е време глобално да излезем от тази пандемия“, казва Ковачевич.

 

Сърбия, както и много други европейски страни, ще отвори отново границите си без ограничения или PCR тестове, така че хора от цяла Европа ще могат да дойдат на фестивала. Организаторите на фестивала подчертават, че ако се случи да има епидемия в някои страни през август, посетителите, идващи от тази страна, ще трябва да преминат през PCR тест, който ще бъде безплатен или с много ниска цена.

 

Сръбският премиер обаче заяви, че техните здравни експерти очакват епидемичната ситуация дотогава да бъде под контрол в цяла Европа.

 

Роден от младежкото движение за мир и свобода в Сърбия и на Балканите, социалните дейности на EXIT са също толкова важни, колкото и самият фестивал с хиляди хуманитарни и социални проекти, реализирани през последните две десетилетия. На 20-тата си годишнина EXIT също така продължава да планира да стартира най-големия си екологичен проект към тази дата, наречен LIFE STREAM.

 

Основната концепция на проекта е да излъчва предавания от фестивала по нов иновативен начин чрез възпроизвеждане на допълнителни кадри с цитати и информация за безпрецедентната екологична криза и други нарастващи социални проблеми след пандемията.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5514 |23.06.2019 Концертът на британската легенда Tom Jones ще се проведе в зала заради лошото време . 0| 6040 |05.02.2015 EXIT Adventure с Hardwell, Rudimental, Sigma и Mark Wilkinson . 0| 6195 |09.06.2014 Exit Adventure Bulgaria тръгва на турне . 0| 7035 |05.06.2014 EXIT Adventure Bulgaria тръгва на турне!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads