Реклама / Ads
0| 5112 |08.12.2016 ФРОГ МЮЗИК

Отбелязваме 36 години от убийството на Джон Ленън

.
Джон Ленън
Фенове на Джон Ленън ще отбележат 36-годишнината от убийството му с две специални събития в Лос Анджелис.
 

Драмата "Докладът "Ленън" хроникира деня, в който музикантът от "Бийтълс" е убит в Ню Йорк. Лентата ще бъде прожектирана премиерно днес в театър "Крест" часове след отдаването на специална почит на Ленън пред сградата звукозаписната компания "Кепитъл рекърдс".

 

Случващото се в "Докладът "Ленън" е разказано от репортер, попаднал случайно в спешното отделение на болница, когато там е докаран Ленън, след като е получил смъртоносни наранявания от убиеца си Марк Чапман пред сградата "Дакота". Очаква се актрисата Карън Цен Лий, която изпълнява ролята на Йоко Оно, да присъства на прожекцията.

 

Освен това Айвър Дейвис, авторът на книгата "Бийтълс" и аз на турне", ще е сред присъстващите на отдаване на почит на Ленън, свързано със запалване на свещи и поставяне на цветя около звездата на музиканта на Холивудската алея на славата.

 

Ленън ще бъде почетен от фенове в целия свят със събирания в Сентръл парк в Ню Йорк, Лондон и родния му град Ливърпул в Англия.

 

Светлините на кулата "Имаджин пийс тауър" на остров Видей в Рейкявик, Исландия, които ежегодно се запалват, за да се почете Ленън от рождения му ден - 9 октомври, до деня на смъртта му, днес ще бъдат загасени. Вдовицата му Йоко Оно запали светлините на кулата на 9 октомври, за да отбележи онова, което щеше да е 76-ият му рожден ден.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5439 |25.10.2016 Чък Бери подготвя нов албум след 40 години пауза . 0| 5918 |15.07.2016 Мик Джагър става баща на 72 години . 0| 8289 |28.06.2016 Чилийски офицер плаща 28 млн. щ. д. за убийството на певеца Виктор Хара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads