Реклама / Ads
0| 6507 |17.07.2010 ФРОГ МЮЗИК

Пълната програма на Spirit of Burgas

.
По-малко от месец остава до старта на SPIRIT of Burgas 2010. Третото издание на фестивала, признат от Таймс за една от 20те най-добри фестивални дестинации в света, тази година ще е между 13 и 15 август на Централния плаж на град Бургас.
 
Над 100 изпъления ще гравитират върху 7 сцени, разположени върху пясъка и част от Морската градина на морския град.
Програмата на отделните сцени вече е финализирана. Артистите са потвърдили своето участие и всеки един от тях очаква с нетърпение появата си на SPIRIT of Burgas 2010. На феновете не им остава нищо друго, освен да изберат на кои фестивални точки ще прекарат времето си в трите нощи, обещаващи незабравим звук и уникално визуално шоу.

Основна сцена
Признатите за най-авторитетна група на всички времена The Prodigy ще са хедлайнерите на основната сцена на 13 август, подгрявани от българската банда Gravity Co. и от пионерите на електро-рок-амбиента Apollo 440.
Като поддръжник на дръм-енд-бейс сцената, SPIRIT of Burgas отново се довери на букинга на H.M.S.U. Със съдействието на българската дръм-енд-бейс организация, признатият за най-добрия в този стил DJ Andy C ще се качи на основната сцена след полунощ, заедно с MC GQ, подкрепени преди появата си от Acidtrip, Konspirator и Mocks. Гвоздеят на 14 август ще е лайфа на Unkle, предшествани от някогашния фронтмен на House of Pain – носителят на Грами Everlast и родната група Остава. След полунощ на денс арената на основната сцена ще се качи DJ Shadow, подгрян от Solardip и Chaves.

Мулти-сетивното шоу на Gorillaz Sound System ще е основният акцент на 15 август. D2 ще стартират вечерта, последвани от активиста Serj Tankian. Финалът на основната сцена ще бъде даден от изобретателя на скреча - хип-хопъра Grandmaster Flash.

Jack Daniel`s Rock Stage
Неизменната за фестивала рок сцена Jack Daniel`s и тази година ще остави отпечатък върху топлия бургаски пясък. В първата вечер там ще се изредят Bicheto, Vendetta, Last Hope, A-Moral, Sickflag и D.S.O.L. Във втората градусът ще се повиши с Wickeda, Svetlyo & The Legends, Otriad 13, Kartzer, Booze Brothers и Default. На финалната права ще застанат британците O`Kasan и италианските Bandity, подгрявани от Urban Grey, Vrani Volosa и Smallman.

На тъмно
Ъндърграундът си има запазено място на сцената „На тъмно”, където първите акорди ще бъдат изсвирени от Ogi23, последвани от Independent, бандата на Doctors Gogo, Sub Zero Farm, Q-Check и за десерт - La Muchedumbre. Веселбата на тази сцена ще продължи на 14 август с Oратница, Samba band, DJ Dharba, за да завърши с ритмите на оркестър Чумерна. Завършекът обаче ще е само за въпросната вечер, защото на следващата на тъмно ще влязат Аборт, Нови цветя и Кокоша глава. А Ерекция и All Inc. ще предшестват същинският финал тук, отреден на Ревю.
GO Dutch

Електронната сцена също има свой президиум на територията на SPIRIT of Burgas и той е с холандско представителство в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и Lauhaus на 13 август. Запазено място за своите сетове на 14 август имат Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez. А последната вечер е време за шоуто на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.
ZioN LionZ Reggae Stage

Реге и рага до зори ще звучи на една от сцените на SPIRIT of Burgas. Zion LionZ са домакините в лагера на карибската музика и култура. Техни гости са Africandro, Melody Roots, SenI, Jahmmy Youth и Zafyah в първата фестивална вечер. Във втората Invoke и Dopotamix Soundpista ще подгряват лайфа на JaGWaR, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и Melody Roots. В третата вечер ZionLionZ ще посрещнат на своята сцена Daft Dub, Skiller и King BDJ.
Входна порта към фестивалното градче ще бъде Blues & Jazz сцената, а изненадата на SPIRIT of Burgas тази година ще е диско сцената Performer`s Arena.

No To Boredom Yes To Party All Night Long
Това, което ще обедини стотиците гости на Spirit of Burgas, независимо коя от всички сцени са избрали, е марката Beck’s – основен партньор на събитието. Немска марка бира номер едно ще бъде неизменен „хедлайнер” на горещите музикални емоции по време и на трите фестивални вечери. Част от феновете ще имат шанса да станат свидетели на шоуто на всички имена от световната и родна сцена като спечелят билет за Spirit of Burgas от Beck’s. Входът за трите музикални вечери е само една от наградите, които чрез специална промоция марката раздава до края на м. юли. Всяка една от тях ще нажежи до максимален предел очакването от срещата с артистите, а подробна информация за това как наградите могат да бъдат спечелени има на www.becks.bg.

SPIRIT of Burgas e фестивал с едва дву-годишна история, но за времето на своето съществуване показа, че и в България може да се случи събитие от толкова голям мащаб, събиращо не просто стилово разнообразие от музика, но и обединяващо различни общности от хора на едно място.

Станете част от изживяването SPIRIT of Burgas 2010!

Билети:
ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:
Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5810 |20.07.2010 Accept: Българите са яка публика . 1| 5958 |09.07.2010 UNKLE са новото попълнение в лайн-ъпа на основната сцена на 14 август. . 3| 9844 |08.07.2010 Барабанистът на “Бийтълс” чукна 70 години . 2| 5824 |07.07.2010 „Какво се крие отдолу?”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads