Реклама / Ads
18| 11109 |17.05.2010 ФРОГ МЮЗИК

Почина Дио - мъжът на сребърната планина

.
Един от най-великите рок вокали в музиката - Рони Джеймс Дио почина на 67-годишна възраст след дълга битка с рака.
 
Изпълнителят на “Heaven & Hell” и вокалист на едноименната група е починал в болницата в Хюстън, щата Тексас снощи.

Вчера през деня, неговата съпруга Уенди отхвърли слуховете в интернет, че той е починал по-рано през деня, но разкри, че не се чувства добре, а впоследствие призна, че е съкрушена от загубата на нейния обичан съпруг.

В съобщение пред Blabbermouth.net, Уенди заяви: "Днес сърцето ми е разбито. Рони почина в 7.45 ч неделя, 16 май. Много, много приятели и семейството успяха лично да се сбогуват с него, преди той да си замине от този свят. Рони знаеше колко много беше обичан от всички. Ние оценяваме любовта и подкрепата, която всички ни дадохте. Моля ви дайте ни няколко дни, за да се справим с ужасната загуба. Искам да знаете, че той ви обичаше всички и неговата музика ще живее вечно".

Роналд Джеймс Падавона е роден в Портсмът, Ню Хампшър в семейството на италиански имигранти през 1942 г. Впоследствие, променя името си на Дио, заимствано от името на италианския мафиот Джони Дио.

Той тръгва по стъпките на славата през 1957 г. с групата “The Vegas Kings”, която променя името си няколко пъти, преди да се разпадне през 1967 г. След това Рони се присъединява към друга култува група - "Rainbow". През 1979 г., Дио започва съвместна работа и с  "Black Sabbath", където замества Ози Озбърн, но само след три години ги напуска, за да създаде групата "Dio", с барабанист Вини Апиче. Групата се радва на голям успех, като издава десет студийни албума. В последните няколко години, Дио и Апиче се присъединиха към членовете на "Black Sabbath" Тони Йоми и Гийзър Бътлър за създаването на проекта “Heaven & Hell”. Рони получава и своя звезда на Алеята на славата на рокендрола в Холивуд през 2007 г.

Дио бе диагностициран с рак на стомаха миналата година и неговото здраве се влоши през изминалите няколко месеца. Само преди няколко седмици “Heaven & Hell” обявиха, че отменят всичките си летни концерти, в резултат на влошеното здраве на музиканта.
Dio - Man on the silver mountain 
Dio - Temle of the king/Kill the King
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8244 |15.05.2010 AC/ DC пуснаха високо напрежение на 60 хил. фенове на софийска земя . 7| 8002 |12.05.2010 You Shook Me в петък на стадиона! . 0| 5851 |02.05.2010 Секс и рок наведнъж = LORD BISHOP ROCKS . 4| 13172 |29.04.2010 Крайчовски чака ФСБ да го поканят отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads