Реклама / Ads
2| 6926 |10.08.2017 ФРОГ МЮЗИК

Посланикът на САЩ слуша джаз в Банско

.
Ерик Рубин и Георги Икономов
Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин слуша джаз в Банско. В града се провежда традиционният джаз фестивал, който ще продължи до 12 август. Дипломатът се срещна с кмета на община Банско Георги Икономов. По време на срещата посланикът на САЩ е разказал, че това е второто му посещение в Банско, а първото е било за скиваканция през декември.
 

Той е отбелязал, че този път за своя престой е избрал да отседне в малък хотел, за да почувства духа на Банско, а вечерите да посвети на джазмузиката и вкусната банска кухня.

Сред въпросите, засегнати в разговора между дипломата и кмета-домакин, са били визовият режим в САЩ, както и привличането на външни инвестиции. Американският посланик е уверил, че ще съдейства за представянето на възможностите на Банско за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост пред Американската търговска камара.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

Красивият старинен град Банско е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори.

По традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. Вечерните концерти събират многохилядна публика пред откритата сцена в центъра на града - площад "Никола Вапцаров". През цялата фестивална седмица джаз звучи през деня и късно през нощта, от различни камерни сцени, разположени в големите курортни барове и ресторанти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 24974 |04.08.2017 US-прокурори и Сената ще изслушат Василев, Цацаров отказва . 1| 5232 |26.07.2017 Посланикът на САЩ одобри Договора за добросъседство с Македония . 1| 6157 |09.06.2017 Посланикът на Иран у нас обвини Доналд Тръмп в лицемерие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads