Реклама / Ads
0| 5755 |04.12.2014 ФРОГ МЮЗИК

Премиерата на "Фраскита" - посвещение на големия Борис Хинчев

.
Балета
Националният музикален театър представя най-новата си премиера оперетата „Фраскита“ от един от царете на жанра Франц Лехар. На 5 декември 2014 година от 19 часа своята първа среща с публиката ще имат в ролята на испанската циганка Фраскита - Валентина Корчакова.
 
Като френския аристократ Арман Мирбо, който става прицел на отмъщението на Фраскита ще видим Марчо Апостолов. Милена Гюрова ще изиграе Доли, която е годеница на Арман, но всъщност се оказва омъжена за неговия приятел Иполит – в ролята Александър Мутафчийски.  В  бащата на Доли – фабрикантът Аристид Жиро ще се превъплъти басът Лъчезар Лазаров.

След като успешно се справиха с дебюта си в детския мюзикъл „Котаракът Шарл“ и спечелиха аплодисментите на най-малките зрители на Музикалния театър, четирима абсолвенти на НМА „Проф.Панчо Владигеров“  ще направят дебюти и в класическа оперета.  Велин Михайлов ще бъде младият циганин Себастиано, който е влюбен във Фраскита. Собственикът на крайбрежното кафене Хуан ще бъде Калин Душков. Анна Вутова и Елица Желева ще бъдат  Инес и Лола двете танцьорки в бар „Алхамбра“, които ще изморят от танци татко Жиро. Собственикът на прословутия и до днес съществуващ бар в Барселона ще изиграе Иван Панев. Като моляците Санчо и Педро ще видим Георги Ханджиев и Александър Панайотов, камериерът на Арман Филип ще изиграе Тодор Велков, а Ралица Анкова и Десислава Тодорова са очарователните барманки, от които никой не отказва да си купи питие.

Премиерата  е посветена на 90 години от рождението на големия български диригент Борис Хинчев, който е бил диригент-постановчик на  последната постановка на „Фраскита“ на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“  поставена в сезон 1986/1987.  Диригентът на тази последна постановка Юли Дамянов днес вече е диригент-постановчик. Режисурата е на гост-режисьора от Румъния Стефан Нягръу. И още един дебют за Музикалния театър отбелязва тази постановка – на сценографа Николай Николов. Костюмите са на Цветанка Петкова – Стойнова, а горещите испански ритми постави хореографът Антоанета Алексиева. С участието на оркестъра, хора и балета на Националния музикален театър „Стефан Македонски“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6958 |02.12.2014 Брус Спрингстийн и "Колдплей" пяха за Боно . 1| 5132 |30.11.2014 На една сцена - два световни ансамбъла . 0| 6622 |29.11.2014 Фадо-звезда гастролира в НДК . 0| 6005 |26.11.2014 Барабанистът на AC/DC Фил Руд с провокативно поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads