Реклама / Ads
0| 6086 |27.12.2017 ФРОГ МЮЗИК

Рок, рок - какво и къде в Европа през 2018-а

.
Depeche mode
След като 2017-а зарадва феновете на рок, хеви и алтернативната музиката в Европа с турнета като тези на Guns`n`Roses, Depeche mode, Radiohead, с нов албум на Metallica в традициите на автентичния им саунд, който в предишни години беше поостанал на заден план, концертите в Европа, за които вече се знае, не звучат по-малко обещаващо.
 
Eдна от големите новини - Pearl Jam, които отдавна не бяха идвали да посвирят на Стария континент, този път пристигат с цяло турне. Концертите ще са точно 14 - между 12 юни и 14 юли, като първата спирка е Амстердам, Холандия, а последната - Лисабон, Португалия. Сиатълската банда с вокал Еди Ведер идва в Европа година след смъртта на Крис Корнел от Soundgarden и Audioslave. Неслучайно един от призивите след тъжната вест, че Корнел е посегнал на живота си и изходът е фатален, бе "пазете Еди Ведер.

Засега не се чува дали Pearl Jam ще имат и нов албум, а последният е от 2013-а. Това обаче далеч не значи, че няма да си заслужава всяка минута от турнето им. А билетите доста бързичко свършват.

Една от датите на Pearl Jam е на годишното издание на рок фестивала Werchter в Белгия. През 2018-а хедлайнерите във всеки от четирите дни с впечатляващи. Освен сиатълци, на сцената ще излязат Queens Of The Stone Age, Gorillaz  - вокала на Blur и Nick Cave and The Black Seeds - продължение на турнето им от 2017-а. Повече за фестивала .

Още една американска банда ще гастролира в Европа през 2018-а - Stone Sour - другият, една идея по-лек за слушане проект на вокала на Slipknot Кори Тайлър. От 1 юни до 11 юли групата ще изнесе 18 концерта, като повечето дати са в Германия. Тайлър и компания ще представят албума, който излезе миналото лято  - Hydrograd. Информация за цялото турне.

За любителите на блус звученето - в Европа ще има и концерти на Ерик Клептън, единият от тях - с друг легендарен китарист - Карлос Сантана. Датите според един от големите сайтове за продажба на билети, са три - в Кльолн и Хамбург, Германия - съответно на 2 и 3 юли, и в Хайд Парк в Лондон - на 8 юли. За последния концерт места вече почти... няма. В официалния сайт на музиканта обаче като предстоящо събитие е отбелязан само концертът в Лондон .

Roger Waters от Pink Floyd също ще направи голямо турне в Европа, а за разлика от останалите - той няма да пропусне и София. ТУК можете са видите всички дати, ако предпочитате и за този концерт да заложите на музикалния туризъм.

В Пловдив пък ще дойде Sting. Двата му концерта в Античния театър са и първите от европейското му турне - 19 юни и 20 юни. Концертите ще продължат до 23 юли.

 Depeche mode също решиха да радват феновете си в Европа и тази година - продължение на турнето за последния им албум - Spirit. Уви, те ще пропуснат София, въпреки че досега при европейските си турнета бандата идваше и тук - досега два пъти. Къде можете да чуете Depeche mode пак през 2018-а.

Metaliica също продължават тура си в Европа, но за тях билетите са почти напълно изчерпани. Разбира се, всеки рок фен знае, че на място не е невъзможно човек да се сдобие с ценните хартии - макар и на доста по-солена цена. Според официалния сайт на бандата все още има билети за датите във Виена, Австрия - 31 март и за Женева, Швейцария - 11 април. Всички дати, ако решите рискувате .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 514 |24.04.2024 VIVA с национално турне и концерт на 17 май в Sofia Live Club . 0| 2726 |10.04.2024 "Фар и факла" - Cool Den обявиха излизането на нов албум . 0| 3000 |22.03.2024 Лени Кравиц идва с концерт в България . 0| 3238 |06.03.2024 Големият Андреа Бочели ще изнесе концерт на стадион "Васил Левски" в София на 14 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads