Реклама / Ads
3| 9626 |11.05.2017 ФРОГ МЮЗИК

Руски медии ни вкараха в интрига заради участието на Кристиан в „Евровизия“

.
Кристиан костов
Часове преди талантливият Кристиан Костов да излезе на сцената на „Евровизия 2017”, за да представи България, руски медии разпространиха информация, че нашият изпълнител е пял в Крим, след като полуостровът беше анексиран от Русия през пролетта на 2014 г., съобщи НТ.
 

Именно заради такова участие руската изпълнителка Юлия Самойлова беше изключена от певческия конкурс. Оказа се, че тя е пяла на концерт в Крим през лятото на 2015 г. Според Службата за безопасност на Украйна певицата е нарушила постановление на Министерския съвет на страната, според което чужденците трябва да получат специално разрешение за посещението на полуострова след анексирането му.

 

„На 1 юни 2014 година Кристиан Костов е посетил Крим само за няколко часа като част от групата на деца-таланти в музикалния формат „The Voice Kids“ на руската обществена телевизия. Концертът, организиран от „The Voice Kids“, е посветен на Международния ден на детето. Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси. По това време Кристиан Костов е на 14 години и не е бил придружен от своите родители. От тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта”, се казва в позиция на българската делегация на музикалната надпревара в Киев.

 

Украинските власти успокоиха страстите, като подчертаха, че няма никакви проблеми около участието на България. Часове преди да излезе на сцената за втория полуфинал, Кристиан сподели, че е оптимист за представянето си в четвъртък вечер.

 

В специално интервю за Дарик радио, младият изпълнител каза: „Смятам, че всичко ще е добре и ще ни оценят добре. Полуфиналът не е по-маловажен от финала, защото това са 50% от точките. Аз по-скоро се притеснявам от журито, защото знам, че хората ще харесат парчето „Beautiful Mess". И наистина вярвам, че имаме шанс да се борим не само за финал, не само за място в Топ 5, но и за победа“.

 

Междувременно Google направи прогнози за крайното класиране на „Евровизия 2017”. Според търсачката България ще заеме третата позиция. На първо място с най-много точки ще се класира песента „Реквием" французойката Алма, а на второ ще бъде „Кармата на западняците", изпята от италианеца Франческо Габани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 14857 |11.05.2017 Медиите на Пеевски с доноси срещу Лозан Панов . 3| 3913 |09.05.2017 България куца при корупцията, демокрацията и свободата на медиите . 0| 4054 |08.05.2017 Украйна върна двама руски журналисти от ”Евровизия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads