Реклама / Ads
0| 9533 |09.10.2020 ФРОГ МЮЗИК

Синът на Джон Ленън с двучасово шоу за 80-ия рожден ден на баща си

.
Шон Оно Ленън, синът на великия лидер на „Бийтълс“ Джон Ленън от втория му брак с японката Йоко Оно, ще води двучасово шоу, посветено на 80-годишнината на баща си, която се навършва на 8 октомври, съобщи БиБиСи.
 

Шон, който сега е на 45 години, бе едва на 5, когато баща му бе убит в Ню Йорк.

В шоуто ще има интервю с другия голям от „Бийтълс“ сър Пол Маккартни за отношенията с му Джон Ленън. В спомените си сега се връщам като фен, казва Пол Маккартни за запознанството си с легендарния творец, с когото са съоснователи на „Бийтълс“. Какъв късметлия бях да срещна това странно момче, което свиреше музика като мен, с когото се сближихме и се допълвахме един другиго“, казва Маккартни в интервюто.

 

Документалната програма на Радио 2 е в две части. Шон разговаря и със своя полубрат Джулиън за баща им, както и с Елтън Джон.

 

Междувременно Марк Чапман, който уби Джон Ленън на 8 декември 1980 г., за първи път 40 години след престъплението се извини на вдовицата му Йоко Оно. Това съобщи Ей Би Си с позоваване на протокола от изслушването на комисията по условно освобождаване, която през август отхвърли петицията му за 11-ти път.

 

Чапман обяснил решението си за убийството с желанието да стане известен, както и със завистта към славата и финансовото благосъстояние на музиканта. „Това беше невероятно егоистична постъпка. Съжалявам за болката, която й причиних (на Йоко Оно). Постоянно мисля за това“, цитира телевизионният канал откъси от протокола.

 

На 8 декември 1980 г., когато Джон Ленън и съпругата му се прибират у дома си в прочутата „Дакота билдинг“ до Сентрал Парк в Ню Йорк, Чапман изстрелва пет изстрела в гърба на музиканта. Ленън умира от загуба на кръв по пътя към болницата. Няколко часа преди смъртта си, музикантът подписва автограф за Чапман на диска „Double Fantasy“. В песента от него „Beautiul Boy“, посветена на Шон, Джон Ленън отправя следната препоръка към сина си, днес станала легандарна: „Животът е това, което се случва, докато правиш планове за нещо друго“.

 

Ленън е кремиран, а прахът му е разпръснат над „Сентрал Парк“ в Ню Йорк. Съдът призна Чапман за вменяем и го осъди на доживотен затвор.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6811 |17.02.2020 Елтън Джон продължава турнето в Австралия, въпреки пневмонията . 0| 6620 |19.11.2019 Заболяване принудило Елтън Джон отново да се научи да ходи . 1| 6771 |13.10.2019 Елтън Джон не харесвал майка си, била социопат . 0| 7199 |26.06.2019 Лятно турне 2019 „Невидими стени“ на БТР и съвместни концерти с Джо Лин Търнър и Джон Лоутън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads