Реклама / Ads
2| 7514 |24.10.2010 ФРОГ МЮЗИК

Скорпиони, черната овца и Паулу Коелю...

.
Скорпиънс
Феновете не могат и да мечтаят за повече - Скорпиънс и Ахат - две в едно!
 

Ju_18 Cool

На 25 октомври на стадион “Академик” – Плиска феновете на рокаджиите от Скорпиънс ще се изкефят максимално по няколко причини ‒ отложеният концерт все пак ще се състои; той е последният на бандата; тя пък си е избрала за подгряваща група не кого да е , а друга легендарна група – българската Ахат. Нашенците, естествено, не са случайна група. За да ги изберат Скорпиънс, са се водели със сигурност също от няколко причини ‒ през последните 12 г. Ахат са подгрявали Дийп Пърпъл, Уайтснейк, Блек сабат, Рони Джеймс Дио, Айрън мейдън; българите са едни от най‒великите нашенски рокбанди за 20 век, а парчето им “Черната овца” е безапелационно номер 1. Навремето те са били и едни от първите, които са свирили оттатък Желязната завеса.

Скорпиънс пристигнаха за четвъртия рожден ден на радио Z‒Rock
. Първоначално концертът щеше да е на 9 октомври, но вокалистът Клаус Майне се прибра за лечение в Германия. Сега вече всичко ще се случи както трябва, казват заклетите фенове.

Междувременно на книжния пазар излизе и автобиографията на създателя на Скорпиънс Рудолф Шенкер Rock Your Life. Часове преди концерта китаристът ще раздава автографи по повод излизането на книгата му на български. Събитието ще се състои в понеделник, 25 октомври 2010 г., от 14.00 ч в книжарница „Хеликон – хотел България”, намираща се на бул. „Цар Освободител” № 4. Предговорът пък е на Паулу Коелю.



Рокаджиите кацнаха на родна земя и дадоха пресконференция, на която Майне няколко пъти повтори, че всички са пълни с енергия и благодари на всички фенове за подкрепата. Музиката ни е не само за феновете, които ни слушат от години, но и за много млади хора. Три поколения идват да ни видят. Старото поколение и децата идват заедно, за да чуят Scorpions. Чудесно е, че музиката ни успява да предаде посланието си и на младите хора, сподели фронтменът на Скорпиънс.

Що се отнася до Ахат, те нямат нужда от представяне. Създадени са през 1986г, за пръв път се появяват пред публика на 22 декември същата година. Бързо стават лидер на тежкия рок в България с милиони фенове. През 1988 г. Ахат записват "Черната овца", който и до днес е най-ярката емблеми на българския хеви метъл. През лятото на следващата година групата издава легендарния албум “Походът”. През същата година Ахат свирят пред над 180 000 човека на фестивал в Пхенян. През 1994г. издават "Изпод руините".

След няколкогодишна пауза, през 1998 г., групата се събира отново, за да открият софийските концерти на легендарните Deep Purple. Групата вече е с променен състав - основният композитор и китарист Божидар Главев изоставя рока и намира хармония в религията. След това заминават за Америка за записи на следващия си студиен проект. На 14 юни 2003 г. Ахат свирят пред над 10 000 души на стадион Академик, където подгряват публиката за Whitesnake. На 19 май 2004 г. албумът “Made in USA” вече е официално на пазара, във формат на мултимедиен компактдиск, касета, видеокасета и DVD. През 2004 г. Ахат участват заедно с Контрол и Щурците в Golden BG Rock Tour през 16 големи български града. През 2005-та свирят заедно с Black Sabbath, а година по-късно са част и от турнето на The Cult. В последният ден на 2006-та година, по повод присъединяването на България към ЕС, Ахат правят съвместен концерт с DIO.

С една дума купонът на 25-ти октомври ще е мега, мега хард. Впрочем, казват, че все още можело да се намерят и билети...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5622 |21.10.2010 Великаните на електронната сцена Freestylers на живо в София . 0| 6484 |20.10.2010 Идолите Bon Jovi стават "Световни икони" . 6| 7036 |18.10.2010 Страхотно! Задава се български рок мюзикъл! . 1| 6106 |14.10.2010 SPIRIT of Burgas в топ 10 на UK Festival Awards

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads