Реклама / Ads
0| 6475 |25.04.2018 ФРОГ МЮЗИК

Стефан Вълдобрев преди големия си концерт в НДК ще пее в ”Музейко”

.
Стефан Вълдобрев
Дни преди големия си концерт на 11 май в НДК, Стефан Вълдобрев ще изнесе “зелен концерт”в София за децата в ”Музейко”. Събитието е част от инициативата “Музейковец за един ден”.
 
Идеята е известни българи да се срещат с любознателните малчугани, за да им представят по забавен и предизвикателен начин своите професии, интереси и хобита в сферата на науките и изкуствата. Срещата на Стефан Вълдобрев с малчуганите е на 29 април. А идеята за  концерта в зала 1 на НДК е резултат от поредица "прекрасни неща", както казва създателят и идеолог на формацията "Обичайните заподозрени", и продължава:

"Албумът "10 и 1/2" го преиздадохме четири пъти, в момента е петият тираж. Пее се, ние го виждаме на концертите. Случи се и националното турне "Барът е до морето и морето е до бара", последва поредица от коледни концерти, поредица от срещи с прекрасна публика. Решихме да завършим този цикъл с един по- голям концерт в зала 1 на НДК на 11-и май тази година. Ще се радвам енергията от лятото да продължи. Разбира се, тази зала е по-задължаваща, Поли Герасимова работи по дизайна на сцената, ще има прожекции.

В същото време ще обмислим и дозираме нещата много внимателно, защото нашата музика и нашата банда е такава, че хората наблюдават лицата, защото ние сме четирима големи артисти-музиканти и всяко тяхно движение е важно. Затова на мен ми се иска хората да бъдат концентрирани в нас, това, което се случва зад нас, да не бъде разсейващо. Ние не разчитаме на нищо външно, единствено на музика, изпълнена от перфектни музиканти и поетични текстове. Ние по някакъв начин създаваме картини чрез изпълнението си.

И нещо интересно, което забелязах на всичките ни концерти, особено летните, те бяха пълни с малки деца, бяха дошли родители с малчугани на 5, 6, 7, 8 години. Те пееха песните и създаваха едно много вдъхновяващо настроение. Иска ми се тази картина да се опитаме да пренесем в НДК. При това децата до 7 години влизат безплатно, тоест ориентирани сме към семейната публика. А песните, гледам всяка да е монолог за нещо преживяно и нещо истинско, в което хората да се припознаят. Мисля, че няма да има популярна песен, която да пропуснем. Напоследък концертите, които правим, са около два часа и половина, около 26-27 песни са в сет листа. Те минават много бързо и неусетно" – разказа Стефан Вълдобрев пред БНР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6306 |29.01.2018 Естетическо предизвикателство! Йордан Камджалов представя „Симфония на скръбните песни“ в НДК . 0| 8020 |16.11.2017 Fun Lovin' Criminals се завръщат дни преди Коледа с невероятно парти . 0| 6040 |11.10.2016 Преди концерта си Браян Адамс ще направи изложба . 0| 5488 |19.04.2016 Гуен Стефани прави турне в САЩ с Ийв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads