Реклама / Ads
6| 7039 |18.10.2010 ФРОГ МЮЗИК

Страхотно! Задава се български рок мюзикъл!

.
Максим Горанов от
Култовата група Диана Експрес ще участва на живо в "Площад Синева".
 

Оригинален български рок мюзикъл, какъвто не се е появявал на наша сцена от 1983 година, се подготвя под пълна пара, съобщиха създателите му днес. Фентъзи мюзикъла е дело на Милен Врабевски и Тома Марков.

Бъдещата постановка на "Площад Синева" ще бъде уникална на първо място поради обединението на творческия потенциал на неговите създатели и постановъчен екип – музикалния директор Евгени Господинов, художника Петър Митев, режисьора Борис Панкин, реализирали първата постановка на сцена в Югоизточна Европа на хитовия мюзикъл „КОСА“, за първи път в света на сценична адаптация на филма „АХ, ТОЗИ ДЖАЗ!“, за първи път у нас на сценичната адаптация на „ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ“, един от водещите наши хореографи Мила Искренова, сценографа Екатерина Христова.

В мюзикъла ще участва „на живо” култовата група „ДИАНА ЕКСПРЕС“ със свои песни и при изпълнението на целия саундтрак.

Специалната актьорска селекция е събрала в 15-те роли от мюзикъла част от мощната трупа на Пловдивския Театър и гастролиращи актьори: Мариан Бачев, Жени Александрова („Мюзик Айдъл”, „КОСА“, „АХ, ТОЗИ ДЖАЗ!“), Елена Атанасова (носител на „АСКЕЕР“, „АХ, ТОЗИ ДЖАЗ!“, „ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ“), Жанет Иванова („КуКу-Презареждане”, „Малките таланти на България”, „КОСА“), Николай Дограмаджиев („Кой е по-по-най”, „Яко”, „КОСА“, „АХ, ТОЗИ ДЖАЗ!“, „ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ“), Васил Стоянов („Мюзик Айдъл“).

Съвременните и позитивни посланията на мюзикъла са насочени специално към младата аудитория. Ето част от тях: Силата на мисълта е опасна за тъмнината! Позитивната мисъл променя действителността! Мисля – значи съществувам, мисля позитивно – значи живея! Успехът е хуманизъм!

Спектакълът е копродукция с Драматичен Театър „Н. О. Масалитинов” - Пловдив, на чиято сцена ще бъде реализиран и ще гастролира всеки месец на софийска сцена. От месец май стартира турне на летни сцени и в други български театри, както и гастрол в САЩ и Канада.  Впоследствие мюзикълът ще бъде представен и в съседните балкански страни. Защото, както обяви за Frognews.bg един от създателите на "Площад Синева", Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет, "крайната цел не е просто търговския продукт, а утвърждаване на България като страна, способна да произвежда не само чалга, но и интелигентна музика, културни послания и позитивизъм."

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6110 |14.10.2010 SPIRIT of Burgas в топ 10 на UK Festival Awards . 1| 6347 |12.10.2010 Сбогуваме се със "Scorpions" на 25 октомври . 0| 5695 |08.10.2010 Фил превзе света с ръце, залепени на барабаните . 0| 8443 |30.09.2010 Световният Beatbox шампион на живо в 5400

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads