Реклама / Ads
0| 6705 |03.10.2016 ФРОГ МЮЗИК

Световна премиера на рок операта Нострадамус

.
Петнадесет години, след издаването на студийния запис на рок операта „Нострадамус”, най-продаваната творба от български автор за всички времена ще получи своята дългоочаквана премиера на 18 и 19 ноември на сцената на Държавна опера, Русе! Премиерата съвпада с 450-годишнината от смъртта на френския пророк Мишел де Нострадамус.
 

Либретото на Рок операта Нострадамус е базирано на живота и предсказанията на великия пророк. То разказва за трагичната кончина на семейството му, което загива в чумната епидемия, докато Нострадамус е бил на път, лекувайки други болни.

 

Конфликтът между Нострадамус и главния Инквизитор изпъква на преден план, както и любовта на Нострадамус и втората му съпруга Ан Гемел. Катерин де Медичи – кралицата закриля предсказателя и го спасява от сигурна смърт. Засегнати са и най-важните му предсказания – тези за Антихристите, смъртта на Анри II, двете Световни войни и Краят на света.

 

В ролите в рок операта "Нострадамус" на Николо Коцев, наричана от световната критика "крайъгълен камък в жанра" са: звездните гласове на Александър Атанасов в ролята на Нострадамус, Звезди Керемидчиев - Инквизитора, Амалия Ненова - Ан Гемел и Катерин де Медичи и международното участие на - Томас Викстрьом, Бьорн Лодин и Мехмет Кая. Разказвач в текст ще бъде актьорът Ненчо Балабанов.

Мащабната постановка, със сценография и костюми, които ще ни пренесат в средновековието е с участието на оркестъра, хора и балета на Държавна Опера - Русе, рок група КИКИМОРА и гости. Диригент - маестро Найден Тодоров!

 

Операта Nikolo Kotzev's Nostradamus бе издадена на двоен диск през 2001 г. и пожъна бляскави отзиви в световната преса. Албумът продаде над 50.000 копия на няколко континента.

Между оригиналните участници бяха имена като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и др. В ритъм секцията участваха музикантите от Юръп Иан Хаугланд, Мик Микаели и Джон Левен.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5951 |07.04.2016 Наско от Б.Т.Р. в ролята на Пилат Понтийски в рок операта „Исус Христос Суперзвезда” . 8| 6861 |13.03.2016 Азис се нареди в световна класация на "Ню Йорк Таймс" . 2| 5040 |01.11.2015 След вековно отсъствие операта "Борислав" отново на сцена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads