Реклама / Ads
0| 8007 |04.01.2015 ХРАНА И ВИНО

12 чудодейни лечебни гръцки суперхрани

.
Мед от мащерка
Двама гръцки клинични диетолози, Астерия Стаматаки и Константинос Ксенос, написаха книга за гръцките суперхрани, не всички широко известни, но с чудодейни качества. Книгата, озаглавена “Опознай гръцките суперхрани” се издава съдържа и добре познати, но и доста неизвестни естествени храни, които правят чудеса за здравето, пише Български новини.
 
Шафран от Козани
Видът минзухар Sativus от който се произвежда подправката шафран и струва теглото си в злато, буквално. Тя предотвратява сърдечно-съдови заболявания, тя е естествен антидепресант, предотвратява болестта на Алцхаймер и помага при контрола на теглото.

Хайвер от Месолонги
Неговите скъпоценни Омега 3 мастни киселини повишават умствените функции, предотвратяват рак и сърдечно-съдови заболявания, стимулира имунната система и имат богати антикоагулантни свойства.

Мед от мащерка
Той има антимикробни свойства и предпазва от рак. Колкото по-тъмна е, толкова по-силен в антиоксидантна активност. Коринтски касис Предпазва от рак, отлично срещу високо кръвно налягане, добро за контролиране на кръвното налягане на диабетици, без да повишава нивото на захар.

Бадеми
Пълни с протеини, витамини Е и В2, калций, магнезий, фосфор, манган и добри мазнини. Помагат за предотвратяване на рак на тип 2, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания.

Шам фъстък от Егина
Богат на витамини В и В1, микроелементи като мед и манган, добри мазнини и антиоксиданти. Намаляват триглицеридите, подобряване на нивата на захарта и холестерола, предпазва от сърдечно-съдови заболявания и рак.

Билката Росен
Критскатабилка съдържа повече от 40 хранителни вещества. Тя лекува настинка, кашлица, леки стомашно-чревни смущения, леки кожни възпаления и натъртвания. Въпреки това, не трябва да се използва от бременни или кърмещи жени.

Обикновен дрян
Тези червени плодовеимат повече антиоксидантни свойства, отколкото всеки друг плод и съдържат много витамин С и калий.

Мастика
Известната мастика от остров Хиос, Гърция, може да се използва в лечението на високо ниво на холестерол, язва на стомаха и болест на Крон. Помага да срещу няколко вида рак като рак на простатата, дебелото черво и панкреаса.

Зехтин
Предпазва от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт, рак на гърдата и рак на дебелото черво, и унищожава хеликобактер пилори, която причинява язва на стомаха.

Маслинови листа
 Напитката, направена от маслинови листа има диуретични свойства, докато екстрактът помага за намаляване на високото кръвно налягане и намалява нивото на захар в случаи на диабет.

Нар
Прави чудеса за човешкото сърце и повишава мъжката потентност. Богат на витамини и антиоксиданти, намалява холестерола и е полезен за профилактика на рака.

Гръцки горски чай
Убива микроби, антиоксидант, предпазва от остеопороза и може да се използва срещу болестта на Алцхаймер. И има страхотен вкус!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 13071 |03.01.2015 "Своге" в Холандия - от 37 до 57 ст. , у нас - 1.20 лв. . 0| 9825 |01.01.2015 Тамян и свинска пача за втората Бъдни вечер . 17| 6207 |30.12.2014 Мишка във витрината на пловдивска сладкарница . 2| 11355 |28.12.2014 Какво ядат народите на Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads