Реклама / Ads
0| 5688 |16.10.2018 ХРАНА И ВИНО

Безплатно храна за нуждаещи се ще предлага столичен ресторант през зимата

.
Днес беше отбелязан Световния ден за борба с глада. Източник: БГНЕС
Във Велико Търново отбелязаха Световния ден за борба с глада, като проведоха доброволчески акции в помощ на нуждаещите се. Столичен ресторант ще дава безплатно храна през зимата за нуждаещи се. Инициативата започва от 1 ноември.
 

„Всеки ден ще има различна супа, специално за тях ще се готви, няма да бъде храната, която е останала от обяд”, увери собственикът на ресторанта Мартин Мартинов пред БТВ.

 

Доброволци ще помагат с набавянето на продукти и приготвянето им.

„Това храни душата на един човек в крайна сметка. Всички други материални придобивки, заради които работим, за да притежаваме, не могат да ни донесат това чувство, както ще ни донесе една такава инициатива да нахраниш един човек”, споделя Десислава Димитрова, един от доброволците.

 

Във Велико Търново днес отбелязаха Световния ден за борба с глада, като  проведоха доброволчески акции в помощ на нуждаещите се. В селата дарителското сдружение "Свети Иван Рилски" раздаде пакети с хранителни продукти, а студенти по медицина безплатно мериха кръвното налягане на възрастните, съобщава БНР.

 

100 порции яхния от зрял фасул и хляб раздадоха на нуждаещите се доброволците от Младежкия червен кръст.  Пенсионери, които получиха от топлия обяд на БЧК и Домашния социален патронаж, споделиха как оцеляват:
"Благодарение на такива помощи! Понякога на възрастните хора децата помагат. Ако не са те, загубени сме".
"Сега излязох от болницата и като ми казаха, че има храна, и ми дадоха. Сега ще седна тук и ще го изям. Нашите пенсии са малки, не можем да си вземем месо".

 

В световен мащаб ООН отчита, че броят на гладуващите на Земята се е увеличил през последните три години. Всеки девети човек на планетата попада в графата „недохранени” през 2017 г. с прямо 2016 г. гладуващите са със 6 милиона повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7643 |19.08.2018 Щурците - храната на цивилизацията и бъдещето . 1| 7894 |11.06.2018 Аржентина изпрати 3 тона храна в базата си за Световното по футбол . 0| 9256 |10.03.2018 В Орешак правят първия празник на българската храна . 0| 19978 |18.04.2017 Изхвърляме на боклука над 7000 тона храна след празниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads