Реклама / Ads
0| 5872 |19.12.2014 ХРАНА И ВИНО

Ден на колаците, но без боб

.
Ден на колаците
Рано сутринта на Игнажден жените наклаждат огъня, слагат гърне с вариво и приготвят тесто за хляб, от което омесват колаци за всеки член на семейството и един колак, който оставят за Бъдни вечер. На Игнажден се приготвят също така малки гевречета ("подкови"), поръсени със сусам.
 
На трапезата може още да има жито, ошав, орехи, варена царевица, зеле, лук, туршия от пипер, картофи с ориз, булгур, пита с мая.

Не бива да варите боб на Игнажден, защото поверието гласи, че ще вали градушка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5388 |18.12.2014 И пържените картофи влизат в ЮНЕСКО . 0| 5134 |16.12.2014 В МВР устроиха благотворителен коледен базар . 3| 7601 |11.12.2014 Вурстчета и греяно вино на немска Коледа в София . 0| 7559 |10.12.2014 Чай за пушачи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads