Реклама / Ads
2| 13646 |08.01.2014 ХРАНА И ВИНО

Ето ви гарантираното дълголетие! Лесно и просто

.
Знаете за суперхраните, но чували ли сте за суперсемената? Най-малките семена са тези, които могат да променят здравословното ни състояние. Може да ги добавяте в ястията, салатите или шейковете си. Ето ги:
 

1. Нар

Искате да бъдете слаби? Нарът съдържа големи количества витамин С, който повишава метаболизма и намалява складирането на мазнини. В един нар се съдържат повече от 50% от препоръчителната дневна дозa от Витамин К, който е жизнено необходим заради ролята му в съсирването на кръвта. В наровете има още значителни количества фолиева киселина, витамин В1, малки количества калций и желязо.

2. Конопено семе

Друго суперсеме, което ще ви помогне да останете във форма, е конопеното, тъй като е пълно с много фибри. Те от своя страна ще ускорят метаболизма ви, което ще ви позволи да приемате повече калории, но без да ви се лепят. Конопеното семе също има успокояващо действие, осигуряващо добра превенция срещу заболявания на нервната и сърдечно-съдовата система. То съдържа всички незаменими аминокиселини и незаменими мастни киселини, които са необходими за поддържане на здравословен живот.

3. Тиквено семе

Тези семки са заредени с желязо, което помага да имаме повече енергия. Те са богати също на цинк, витамин С, витамини от В групата, калциеви, калиеви, магнезиеви, фосфорни соли и други.

4. Чиа семена

Ако търсите как да се заредите с повече енергия, хапнете малко от тези миниатюрни черни семена. Семената от чиа съдържат значително количество калий, калций, желязо, фосфор и манган. Значителната концентрация на фибри, в комбинация с тяхната способност да абсорбират 10 пъти тяхното тегло във вода, също прави тези семена отлично средство за поддържане на редовен стомах.

5. Пшеничен зародиш

Богат избор от незаменими аминокиселини, въглехидрати, соли, витамини и микроелементи. В пшеничния зародиш също така се съдържа инулин, разтворими растителни фибри, които помагат за храносмилането.

6. Лененото семе

Това семе съдържа Омега-3, предотвратява появата на рак, има положително действие върху работата на сърцето, а също така бори депресията и помага при инфекция.

7. Сусамено семе

Сусаменото семе контролира холестерола, а също така съдържа протеини и фибри. То е изключително полезно за сърцето и снабдява с флуор и калций зъбите. 

(списание Self)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8865 |06.01.2014 Храната на света е заложник на Мароко . 5| 15884 |03.01.2014 Мъж с два пениса шашна Интернет . 5| 8481 |01.01.2014 Безсмъртни лъжи на мъжете . 4| 10405 |29.12.2013 Отличниците в секса са паралии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads