Реклама / Ads
2| 6086 |29.12.2015 ХРАНА И ВИНО

Ето кои ще са най-модерните храни през 2016 г.

.
Вкуснотия...
Някои от най-модните храни, които се появяват всекидневно в Pinterest, може да ви помогнат да се храните по-добре през следващата година, пише PROFIT.bg.
 
Вижте шест хранителни тенденции, които да следвате през идващите 12 месеца:

1. Енергийни купички Купите са новите чинии. Всички видове творчески ястия се сервират в купа с различни прякори - протеинови паници, чаши с бульон , купи с киноа и други. За обяд и вечеря ястията в паницата съчетават всички видове зеленчуци с пълнозърнести храни като киноа, кафяв ориз или юфка, както и източник на протеини, включително месо на скара, яйца, боб, ядки, сирене или тофу. Нарязано авокадо често завършва ястието. На сутринта купичка с плодове, кисело мляко и пълнозърнести храни може да ви помогне да започнете успешно деня.

2. Зеленчуци на спирали Днес има много домакински уреди, които ни помагат да трансформираме зеленчуците в тестени изделия, подобни на юфката и спагетите. Тези богати на хранителни вещества макаронени-измамници са страхотен начин да се ядат повече зеленчуци - и, разбира се, те ви помагат да редуцирате калориите в ястието си. Някои от най-добрите зеленчуци, които можете да превърнете в спирали, са моркови, ряпа, цвекло и тиквички. Те са страхотни със сос маринара или песто. Хубавото на тази експлозивна тенденция е, че вече можете да намерите нарязаните по този начин зеленчуци както в ресторантите, така и в супермаркетите.


3. Древните зърна В модата има едно ненарушимо правило – новото е добре забравено старо. Това важи и за хранителните тенденции. Всички видове пълнозърнести храни с древни родословия днес влизат в менютата на ресторантите и са широко достъпни в супермаркетите. Кралицата на 2015 г. беше киноа, но през следващите 12 месеца към върха ще се изстрелят други семена, като терт, просо, амарант, спелта, камут, фаро и други. Те определено заслужават да влязат в купичките ви – богати са на фибри, протеини, витамини и други хранителни вещества. Освен това успешно могат да макаронените изделия или ориза в ястията, да бъдат добавени към салати и или приготвени като овесени ядки за закуска, гарнирани с плодове и ядки.

4. Варива Боб, грах, леща и нахут – това са най-модерните храни за следващата година. ООН обяви 2016 за Международна година на варивата, което ще доведе до по-широка осведоменост за техните полезни свойства. Една от най-полезните звезди в тази група е нахутът. Въпреки че той е по-популярен като основна съставка на хумуса, може да бъде включен в множество рецепти за салати и остовни ястия. Тенденцията е нахутът да навлиза все повече в световната кухня, като изследвания показват, че той е увеличил присъствието си в менютата на ресторантите с 290% от 2005 г. насам.

5. Здравословни мазнини Мазнините досега се ползваха с незаслужено лоша репутация. Днес обаче има научен консенсус, че видът на мазнините е много по-важен от количеството им. Така че, вместо върху ниското съдържание на мазнини, днес фокусът е върху здравословните мазнини – ненаситените, които се намират в зехтина, мазните риби като сьомгата, в маслините, ядките и семената. Може би най-големият победител по съдържание на полезни мазнини е авокадото. Днес то се консумира върху препечен хляб, често се поръсва с лют сос или е гарнитура за пържени или яйца на очи. Комбинацията от авокадо и яйце е една от най-популярните тенденции за 2016 г. Други включват класическото гуакамоле в комбинация с печени картофи, суши с авокадо, хумус и други. Популярните сладки предложения с авокадо са включват пудинги, шейкове, сладки, чийзкейк, сладолед и други сладкиши.


6. Ястия на растителна основа Мега тенденцията за 2016 г. ще бъде прослава на зеленчуците. Това обаче не значи да се превърнем във вегани и да демонизираме месото. Вместо това днес зеленчуците са централното ястие в чинията, а не просто гарнитура. Днес карфиолът се превръща в "пържоли", а гъбите заместват говеждото месо. А някои от най-популярните зеленчуци на 20016 г. ще бъдат алабаш, пащърнак, цветни тиквички, моркови и водорасли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6439 |06.11.2015 Амброзия от нар и сладки картофи - суперхраните на зимата . 0| 5064 |22.06.2015 Хлябът през 2050 г. - малък и смачкан . 0| 6322 |13.06.2015 Салата "Капрезе" № 1 в световна класация . 1| 6687 |11.06.2015 7 храни за спокоен сън и добро настроение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads