Петък, 21 Септември 2018, 17:06
Frognews
0| 3428 |30.06.2018

Феран Адрия излиза от кухнята и се впуска в нови приключения

.
Феран Адрия
Феран Адрия - ”най-влиятелният шеф-готвач в света” - е човек с мисия. ”Почти всички велики шефове по света - с малки изключения - вече всъщност не готвят. Те опитват, командват и създават”, казва той.

Не иска да готви отново ден и нощ.

 

Той е по-загрижен за отглеждането на следващото поколение от мастер шефове.

Адрия има голяма роля в създаването на тримата таланти, които го заместиха в кулинарията - каталунецът Жоан Рока  (El Celler de Can Roca в Жирона), италианецът Масимо Ботура (Osteria Francescana в Модена) и датчанинът Рене Реджепи от Noma fame.

 

Сега Адрия преподава в Харвард, дава съвети и ръководи фондация, която има 12 млн. евро капитал от испанските гиганти Telefonicа и CaixaBank и италианската кафе компания Lavazza.

 

Адрия работи и по създаването на гастрономически иновативен център на мястото на стария му ресторант.

 

Една от новите му страсти е проект, който той нарича "Булипедия" - огромна гастрономическа енциклопедия, за чието съставяне е изучил френската кухня от преди 400 години.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Двуметрова торта от череши на празника на Кюстендил 0| 4232 |19.06.2018 . Аржентина изпрати 3 тона храна в базата си за Световното по футбол 1| 5301 |11.06.2018 . Въвеждат над 50 % минимално съдържание на месо в колбасите 2| 4633 |28.05.2018 . Плодово-зеленчуков чипс и смокиново кафе ”сервираха” на екофестивала в Садово 0| 4706 |26.05.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах