Реклама / Ads
0| 5300 |15.03.2016 ХРАНА И ВИНО

Фрешовете са глътки младост и красота

.
Сокът от ябълки е нискокалоричен и е най-препоръчителната плодова добавка към зеленчукови сокове. Той е богат на пектин, който намалява нивото на холестерола в кръвта и подобрява храносмилането. Много е подходящ за хора, които имат атеросклероза, проблеми с бъбреците и сърцето.
 

Помага за възстановяване след тежки физически натоварвания. Чаена лъжичка от него, която смесваме с лъжичка мед, може да приемате по три пъти на ден с цел премахване на бактерии, предизвикани от жлъчна инфекция. Но при язва, гастрит и панкреатит не се препоръчва консумацията му.

 

Сокът от моркови трябва да се пие веднага след приготвянето му. Той е отличен „чистач“ на организма, намалява нивото на холестерола в кръвта, извежда от тялото тежките промишлени микроелементи и подпомага синтеза на женските полови хормони. Жените трябва редовно да го консумират, ако искат да имат гладка и еластична кожа. Ако кърмите, също се препоръчва да пиете фрешове от морков за стимулация на кърмата. В големи дози този сок повишава киселинността на стомаха и не се дава на болни от гастрит и язва. Също така внимавайте с него, ако сте диабетик. На ден се препоръчва да се пие не повече от половин литър сок от моркови.

 

Сокът от цвекло се цени като силно средство против анемия. Освен това той има функцията да пречиства организма, да спомага за изхвърлянето на токсините от него и да ускорява обмяната на веществата. Ако имате проблеми с перисталтиката, също заложете на него. Тъй като има най-високо съдържание на йод от всички други фрешове, се препоръчва при атеросклероза и проблеми с щитовидната жлеза. Много е важно да запомните, че сокът от цвекло трябва да престои в хладилник преди консумацията му, защото съдържа вредни съединения, които се разрушават при контакт с въздуха. Ако имате проблеми с бъбреците, язва или киста на дванадесетопръстника, не консумирайте този фреш, противопоказен е.

 

И класиката в жанра – соковете от цитрусови плодове. Те са силни антиоксиданти. Освен че лекуват, те съхраняват младостта и красотата, предпазват от поява на бръчки, акне, зачервявания. Фрешът от цитруси помага за възстановяване на идеалното тегло. Конкретно сокът от лимон има свойството за избелва кожата. Този от грейпфрут забързва обмяната на веществата и помага срещу анемия. А сокът от портокал лекува лениви черва. Трябва да помните, че при проблеми като язва, гастрит или пенкреатит консумацията на такива фрешове не е препоръчителна.

(сп. "Рецепти за здраве")

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5397 |12.03.2016 Състезание по преяждане умори човек . 0| 6686 |10.03.2016 С кимион се слабее и се вдига имунитет . 0| 7092 |06.03.2016 Неаполитанската пица–кандидат за списъка на ЮНЕСКО за културно наследство . 0| 6181 |04.03.2016 Априлци вдигна купон в чест на сланината и греяната ракия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads