Реклама / Ads
0| 8249 |03.06.2015 ХРАНА И ВИНО

Храни афродизиаци от Клеопатра до днес

.
Откакто Клеопатра е предлагала стриди на Марк Антоний, за да се подобри тяхната любов, хората търсят афродизиаци - почти магически отвари, които увеличават сексуалното желание и най-важното - подобряване на сексуалната активност на мъжа. Разбира се, мъжете също търсят добавки, които подобряват желанието и активността.
 
В продължение на години, различни вещества са били сочени като афродизиаци. Научните доказателства обаче сочат, че няма проста магическа формула, която да стимулира сексуалното желание и активност. Някой субстанции, като испанската муха, дълго продавана като афродизиак, е откровено опасна за здравето. Алкохола, от друга страна, не подобрява желанието и активността, както се предполага, а вместо това временно намалява задръжките. Освен това, алкохола работи срещу мъжа в дългосрочен план, особено ако се прекалява с него.


Супер храните?

В последните години много информация идва от света на хранителните добавки, като например боровинките, които са пълни с витамин Ц и антиоксиданти. Някои диетолози смятат тези храни за добри за сексуалното здраве, заради техните разтворими фибри, които спомагат за изхвърлянето на големи количества холестерол през храносмилателната система преди да се залепи за артериите. Освен това, боровинките съдържат съединения, които помагат за отпускането на кръвоносните съдове и следователно за подобрявяне на кръвообращението - съществен фактор за сексуалното здраве.


Л-аргинина е често срещана аминокиселина и протеин, който подпомага сексуалното здраве, благодарение на своята способност да увеличи количеството на сперматозоидите. Може да се намери в много форми като например във фъстъците, орехите и кашуто. Слънчогледовото и лененото семе са отлични източници на тази аминокиселина, както и различни зеленчуци като например чесън, лук, спанак и зеле. Също така животински видове, богати на този протеин са рибата тон, атлантическа сьомга, скаридите и пилето.

Джинджифила и лютата чушка силно се препоръчват за повишаване на сексуалното удоволствие на мъжете и жените. Те стимулират нервните окончания, което води до по-приятно изживяване.

Увеличаване на тестостерона

Разбира се, че зравословните нива на тестостерона повишават сексуалния тонус и активност при мъжа. Освен това нивата на този хормон определят сексуалното желание. Има различни храни и добавки, които подобряват нивата на тестостерона в средна възраст и след това. Витамин Ф, иначе известен като незаменими мастни киселини се открива в различни студеноводни риби, както и в различни зелени зеленчуци, накои растителни масла, ядки и семена. Тези необходими хранителни вещества насърчават доброто здраве и здравословни хормонални нива. Женшен и екстракт от "бабини зъби" също се смятат за безопасни и се препоръчват в това отношение.

Често се казва, че мозъкът е най-добрият афродизиак. И все пак, ако умът е готов, то се изисква здравословно тяло.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8219 |27.05.2015 Вижте опасните храни след претопляне . 1| 7016 |08.05.2015 Вижте забранените храни по света . 1| 6419 |02.05.2015 Храни за щастливи момичета . 1| 7994 |28.04.2015 С какво да заменим вредните храни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads