Реклама / Ads
1| 7030 |02.11.2014 ХРАНА И ВИНО

Кафе - във Виетнам с яйце, във Финландия със сирене

.
Кафе с яйце
Където и да отидете, има вероятност сутрин да ви предложат ароматна чаша кафе. В различните краища на света, обаче, хората имат различни предпочитания за това как да пият кафето си.
 
Виетнам – кафе с яйце Рецептите варират, но основните съставки са жълтък от айце, мляко, захар и кафе.

Финландия - в централната част на страната заедно с кафето се сервира местно сирене, наречено juustoleipä. То не просто се предлага заедно с кафето, а вътре! Нарязва се на малки кубчета, които са слагат на дъното на чашата и се заливат с кафе. След като изпиете кафето, си изяждате сиренето с лъжицата.

Япония – Кан Кохи Кафето в кутийка е много популярно в Япония. То се предлага в магазини и автомати на улицата. През лятото го пият студено, а през зимата горещо.

Мароко – кафе с подправки.В Мароко подправки като сусамови семена, черен пипер и др. се смесват заедно със зърната на кафето.

Аржентина – Кафе Лагрима Много хора слагат капка мляко в кафето си. В Аржентина пък слагат капка кафе в млякото.

Турското кафе у нас турското кафе е много популярно. За запад се учудват на това колко е силно и гъсти. В Турция не са фенове на големите американски чаши за кафе и сервират напитката в малки чаши с чинийки от шарени сервизи.

Мексико – Кафе дел Ола Вари се в гърне и се сервира с пръчка канела.

Франция - Café au lait Във Франция сервират кафето с каничка топло мляко. Испания - Cafe Bombon Представлява еспресо със сладко кондензирано мляко.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8595 |29.09.2014 Международният ден на кафето е днес . 0| 8036 |09.06.2014 Тайната на ароматното кафе . 5| 6869 |05.04.2014 ООН: Кафето става лукс заради болест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads