Реклама / Ads
1| 12972 |10.05.2017 ХРАНА И ВИНО

Майски специалитет - Джуркана коприва

.
Много хора познават копривата само като парлив плевел, но в народната медицина копривата е ценен лек и важно хранително средство. Добре чухте, копривата може да се яде, ако не вярвате попитайте вашите баби и те ще ви разкажат не само, че е донякъде вкусна, но със сигурност и много полезна!
 
Млада коприва (или само връхчетата) се измива и се залива с гореща вода за малко. След това се нарязва на ситно и се стрива в хаванче.

В тенджера се сипва малко олио, запържват се 4 супени лъжици брашно до златисто с 1 чаена лъжичка червен пипер. Прибавя се копривата и се налива студена вода. След като заври (около 10 минути) се прибавя натрошено сирене и тогава се доовкусява със сол. По желание се застройва с 1 яйце. Може да се прибави и ситно нарязано чушле.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5393 |16.01.2024 Измислиха капсули срещу глад . 0| 7460 |02.01.2024 След преяждането по празниците: Как да се храним здравословно, без диети? . 0| 5467 |06.12.2023 Каква е тайната на вкусната рибена чорба? . 0| 8298 |06.12.2023 Коледно настроение в шест специални кутии на Ведра кафе! Разказва Галина Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads