Реклама / Ads
0| 6229 |30.11.2010 ХРАНА И ВИНО

Най-изисканите дегустации са при златните медалисти от Пещера

.
Тази година за трети пореден път се проведе фестивалът „Дефиле на младото вино” в Стария град в Пловдив.
 

На него участваха 20 винарски изби от различни региони на страната. За участниците бяха определени общо 8 възрожденски къщи-музеи в Стария град, където производителите да презентират новата си продукция вина от реколта 2010.

От организационния комитет на събитието се бяха постарали да осигурят всичко необходимо за доброто представяне на винарите. А изборът на възрожденските къщи съвсем не беше случаен, тъй като тяхната обстановка най-добре кореспондираше със стилистиката на фестивала. Организаторите с голямо удоволствие съобщиха, че тази година интересът от страна на посетителите е бил многократно по-голям от миналата година. Те се надяват да го превърнат в една прекрасна традиция за Стария град и да привлекат много туристи от страната и чужбина за този фестивал, а и за други мероприятия в града.



Най-изисканият щанд бе на „Винпром Пещера” и предлагаше за дегустация своите вина в къща – музей Енчо Пиронков. Стилната атмосфера на къщата беше леко озвучавана от звуците на класическа китара в изпълнение на младите музиканти от Пловдивската академия по музикално, танцово и изобразително изкуство. За посетителите бяха осигурени хапки с различни сирена, различни мезета, както и оригинални дегустационни чаши, за да може всички аромати на младото вино да се почувстват в цялата им пъстрота. Квалифициран технолог разказваше обаятелно за историята на създаването на виното и традициите на производството му във „Винпром Пещера”. Запленени от всичко това посетителите често се нареждаха за втора и трета чаша от предпочитаното вино и се застояваха на сладка приказка с представителите на Винпрома.

Не случайно това беше медалистът и в двете категории и за бяло и червено вино. Мсуктат Отонел бе награден с първо място сред белите вина, Мерлото получи „Златен рицарски граал”, а Каберне Совиньон бе отличено със „Сребърен рицарски граал”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8374 |23.11.2010 Гозбите на родопчани гостуват в София . 0| 8162 |16.11.2010 Постът - идеална система за здравословно хранене . 0| 13978 |01.11.2010 15 храни за нашето дълголетие . 1| 9303 |20.10.2010 Виното - Дон Жуан за всяка...храна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads