Реклама / Ads
0| 8871 |03.05.2016 ХРАНА И ВИНО

Нова Зеландия – островът на совиньон блан

.
Най-добрият начин да научиш нещо за виното е ”от извора”. Посетителите на изложението SPRING WINE TASTING ще имат точно тази възможността - да последват Тимъти Фогърти на виртуална разходка до Нова Зеландия - изворът на едни от най-изключителните вина совиньон блан в света.
 
В майсторския си клас Фогърти ще предложи дегустация на пет изключителни совиньона, а почитателите на изисканата напитка ще трябва да открият приликите и разликите между тях, но преди всичко – да почувстват и да се насладят в дълбочина на характера на совиньон блана от Южния остров.

Тимъти Фогърти е истински "киви" - роден и израснал на Южния остров в Нова Зеландия. След като завършва образованието си в Университета на Кентърбъри, той се връща на Зеления остров и до ден днешен работи в един от най-успешните дистрибутори по света - Constellation brands. Въпреки, че от 2012 г. живее със семейството си в Лондон и отговаря за цялото порфолио на Constellation за Европа, Азия и Близкия изток, Фогърти винаги ще остане новозеландец в кръвта си.

Фогърти посочва като причина за уникалния вкус на совиньон блана от Нова Зеландия майката природа. Въпреки че Новозеландското вино е само 1% от световното бутилирано вино, страната се справя блестящо в постигане на добро съотношение между качество и цена благодарение на хората, които стоят зад производството на виното - професионалисти, отдадени със страст на работата си. Според Фогърти както във всяка друга сфера, така и при виното, всяко ново нещо е добре забравено старо. Експертът посочва като очертаваща се тенденция чистите, свежи бели вина без дъб, купажните червени вина с по-нисък алкохол и шприцовете.

Новозеландските совиньони от областта Марлбъро, които Тим Фогърти ще представи на форума в своя майсторски клас „Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни?“, са Kim Crawford Sauvignon blanc 2014; Kim Crawford Sauvignon blanc Small Parcels 2013; Nobilo Orca bay Sauvignon blanc; Nobilo Regional collection Sauvignon blanc 2014; Nobilo Icon Sauvignon blanc 2014.

Вижте и останалите теми на майсторските класове по време на SPRING WINE TASTING. Билети за събитието можете да закупите от Vintageclub.bg. То ще се проведе на 11 май 2016 г. между 12:00 и 21:00 часа в Sofia Event Center, ет. 3. на Mall Paradise.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5164 |31.12.2015 Нова Зеландия и Австралия посрещнаха 2016 г. . 1| 7846 |31.12.2013 В Австралия и Нова Зеландия гръмнаха шампанското . 1| 5645 |23.10.2011 Българите в Нова Зеландия вече дават своя вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads