Реклама / Ads
1| 6026 |24.12.2015 ХРАНА И ВИНО

Печеното прасенце мами сетивата по Коледа

.
Печеното прасенце е класика в жанра за Коледа. А приготвянето му приляга на готвачи-виртуози, затова ето една подходяща рецепта за "облизване на пръсти":
 
Прасенцето се измива много добре, подсушава се с кърпа и се поръсва със сол и черен пипер отвътре. Отвън се натрива с нарязания лимон, мас и червен пипер. Оставя се да отлежи 30 минути. Ситно нарязаният лук се запържва в маслото. Добавят се захарта и оризът. Задушава се леко. Прибавят се стафидите, черен пипер и сол на вкус, магданозът и канелата. Залива се с чаша гореща вода, за да се посвари оризът. Когато плънката се сгъсти, се пълни вътрешността на прасето, досипва се вътре още 1 ч.ч. вода и се зашива. Прасенцето се поставя в тава върху лозови пръчки, сипва се топла вода и се пече, като през 15 минути се маже с мас и се полива с бира, а след това със соса. Когато се зачерви отгоре, се обръща и печенето продължава до готовност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6766 |23.12.2015 Ето го най-скъпият стек в света! . 4| 16493 |21.12.2015 Петте най-добри водки в зимна Русия . 0| 9440 |19.12.2015 Щоленът - коледна сладост и радост . 0| 6962 |16.12.2015 Campari представи своя Календар - 2016 със сладко-горчивата Кейт Хъдзън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads